Món Esport
Neymar Jr, ‘o Rei’ del mercat
  • CA
Neymar Jr amb Draymond Green (GSW) i Andre Branch (Miami Dolphins, NFL) a la Ciutat Esportiva del Barça | FC Barcelona

L’obertura del mercat de fitxatges comporta l’inici de rumors sobre el futur de Neymar. El Barça, de la mà de Sandro Rosell i fent servir una operació “d’enginyeria financera” (que al final ha acabat demostrant-se un autèntic bunyol), conviu des de fa quatre anys amb la incertesa al voltant de Neymar, feliç a Barcelona però bombardejat any rere any amb ofertes temptadores i gairebé indecents. Els petrodòlars del PSG, els milions del Manchester United (únic club de futbol amb més valor econòmic que el Barça segons la revista Forbes), el Manchester City o fins i tot el Reial Madrid han intentat fitxar el futbolista amb més projecció del planeta. 

L’empresa Neymar és impossible de controlar. A escala futbolística, perquè és una font infinita de talent, sorpresa i alegria. I en l’àmbit econòmic, perquè és un prototip d’heroi modern: un noi jove i amb un estil peculiar i únic. Neymar és un futbolista amb una forma de vida opulenta i despreocupada. Canvia tant d’imatge com de retalls; té química amb Messi i Suárez però també amb celebrities com Justin Bieber, Lewis Hamilton o Stephen Curry. L’última amistat que se li coneix a Neymar és Draymond Green, jugador dels actuals campions de l’NBA, els Golden State Warriors, amb qui va compartir dia d’esbarjo a Formentera. 

 

Ningú sap on és el sostre futbolístic de Neymar. Però tampoc som capaços d’endevinar on són els límits del seu entorn, desbordat per babord i estribord. El pare és el pilot de la seva carrera però les arestes d’un entorn immens creen un clima de confusió. Des dels ‘toiss’ (tots i cadascun dels amics que conviuen amb ell) fins Wagner Riveiro, antic representant del futbolista i partidari de veure’l vestit de blanc, passant per André Cury, home important al seu fitxatge i actualment en nòmina del Barça.

Fonts properes al jugador blaugrana indiquen a aquest diari que NIKE ja ha donat el vistiplau a l’operació i veu amb bons ulls la marxa de Neymar al club de París. Allà lideraria un projecte d’un equip que vesteix la marca d’Oregon i no estaria a l’ombra del referent d’Adridas. Tot i això Neymar no ha fet variacions elementals a la seva vida personal de cara al setembre (per exemple, la seva professora de català continua sent-ho). 

Neymar pare i Neymar Jr, sortint de l’Audiència Nacional. | EFE

Tot i això, diferents informacions apunten al fitxatge del crack del Barça pel PSG. Dani Alves juga un paper fonamental en aquesta transacció: la contractació del lateral, indiquen diverses fonts a El Món, va lligada a la de Neymar. Mentrestant el Barça respira, perquè té la seguretat que l’operació no prosperarà. Dins el club blaugrana creuen que el conjunt d’Al-Khelaïfi (i cap altre avui en dia) no té capacitat per fer aquest tipus d’operacions sense incomplir els límits del Fair Play financer. Per aquest motiu, Robert Fernández -secretari tècnic- va dir que “no creia que ningú pagués la clàusula de Neymar” i Jordi Mestre -vicepresident esportiu- va assegurar la seva continuïtat “al 200%”.

En canvi, un especialista en el mercat com Esteve Calzada, propietari de l’empresa Prime Time Sports, assegura que “el club francès té capacitat financera per abordar aquest traspás sense cap mena de dubte”. Hi ha fórmules per afrontar aquestes operacions sense infringir el punt d’equilibri que marca la FIFA: per exemple, signar un contracte de patrocini amb una empresa propietat de Qatar o els EUA, països sense limitacions econòmiques i disposats a fer el que calgui per veure Neymar a París. És a dir, fer una ampliació de capital encoberta. Diferents experts indiquen que és una operació completament legal i factible en el cas del PSG.

 

El futur de Neymar és una incògnita. ‘O Craque’ és esclau del seu valor de mercat i dels seus silencis. La història es repeteix i als Neymar ja els està bé, només així s’explica que encara no hagin desmentit les diferents informacions publicades (si és que es poden desmentir). Neymar és esclau de la seva força mediàtica i dels seus silencis. I seguirà sent-ho mentre sigui el jugador amb més mercat del planeta.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa