Món Esport
Neymar guanya parcialment el recurs pel presumpte frau fiscal al Brasil

Neymar Jr ha guanyat parcialment el recurs presentat al Consell Administratiu de Recursos Fiscal (CARF), després que aquest òrgan vinculat al Ministeri d’Hisenda del Brasil li reclamés 188 miions de reals (uns 57 milions d’euros) teòricament no declarats arran dels ingressos per drets d’imatge i de diversos contractes signats entre el 2011 i el 2013, en els qual s’hi inclou l’acord de 40 milions amb el Barça per assegurar el fitxatge pel club català.

Precisament, el recurs per aquest darrer contracte ha estat refusat. Segons explica el diari brasiler Estadao, els advocats de Neymar Jr van defensar aquest dimecres que la data de constitució de l’empresa N&N Consultoria -2011- i la seva reduïda estructura en el moment de l’acord no representarien infracció tributària perquè el jugador no n’era soci directe, unes explicacions que no van convèncer els magistrats que, per majoria de vots, van rebutjar el recurs.

 

El Barça va avançar 10 milions d’euros dels 40 definitius l’any 2011 per assegurar-se que Neymar Jr no negociaria amb cap altre club i que segellaria el seu fitxatge pel club barcelonista, en un contracte que segueix essent estudiat pel Ministeri d’Hisenda del Brasil.

Els recursos acceptats i pels quals Neymar Jr tindrà una rebaixa considerable en la multa fan referència als seus acords de patrocini i als contractes signats per N&N Consultoria amb el Barça i NR Sports amb N&N Administraçao. Segons els magistrats, la creació d’NR Sports el 2006 és legal i els ingressos dels contractes segellats amb les marques Nike, Red Bull o Panasonic van ser correctament declarats. Pel que fa els contractes signats pel Barça amb N&N Consultoria, pel seguiment de joves futbolistes al Brasil, i pel mateix club amb NR Sports per explorar patrocinis al país carioca, els magistrats donen la raó al futbolista.

 

Tot i això, la doble operació per transferir els drets d’imatge de Neymar Jr al Barça ha tingut consideracions oposades. El traspàs dels drets d’NR Sports a N&N Administraçao, fundada el 2012, ha estat considerat legal i correcte, pel qual el recurs s’ha acceptat, mentre que el recurs per la cessió dels mateixos drets d’N&N Administraçao al Barça ha acabat essent refusat.

 

En declaracions al diari Estadao, l’advocat de Neymar Jr, Marcos Neder, creu que “es pot considerar una victòria. La qüestió principal, que eren els drets d’imatge, ha estat resolta. S’han apartat les acusacions de frau i s’ha sabut que l’empresa va ser constituïda legalment. Només ha quedat pendent la qüestió de la transferència amb el Barça”.Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa