Món Esport
Neymar és el termòmetre del Barça?
  • CA

Neymar torna a reivindicar-se. El brasiler és un especialista a rebre crítiques per les seves actuacions dins i fora del camp. Tot i no trencar la seva mala ratxa golejadora (duu des del 19 d’octubre de l’any passat sense fer cap gol amb la samarreta blaugrana), ahir Neymar va tornar a oferir la seva millor versió

No és casual que l’extrem blaugrana es carregués l’equip a l’esquena a San Mamés, un dels camps on més tírria li tenen. La Catedral és un dels camps on més dificultats posen al conjunt blaugrana, pressionant la sortida de la pilota i dificultant el joc pausat i metòdic. 

 

Ahir l’Athletic va tornar a collar la sortida blaugrana i va ser el Malandro de Sao Paulo l’encarregat de destarotar l’entramat del ‘Txingurri’ Valverde. Neymar va ballar amb els defensors lleons, tornant-los bojos amb les seves cavalcades. El Barça va funcionar a partir de Neymar, descarregant el joc per la seva banda. Va assistir, ho va intentar, va generar perill i va tenir profunditat. 

 

El Barça s’entrega cada cop més a les conduccions. No combina més enllà dels contraatacs del trident, a la pràctica conduccions a sis cames. En aquesta matèria -la de conduir- no hi ha ningú com Neymar (amb permís, com sempre, de Messi). I com més s’allunya el Barça del seu estil, més s’apropa al de Neymar i més còmode se sent el brasiler. 

 

Neymar també sap jugar dins l’orfebreria blaugrana, ho ha demostrat en més d’un partit. L’aportació del brasiler al joc de posició pot ser tant o més important que la que va fer ahir però li permet brillar menys, ja que s’allunya d’aquell futbolista relliscós, equilibrista i efectista que el caracteritzava al Santos. El Barça ha de saber trobar Neymar i la resta del trident i tornar connectar-lo amb la defensa i el mig del camp, ja que cada cop actuen més com a ens independents. 

 

Crítiques per gaudir de les vacances

 

Tampoc és casual que Neymar tornés a aquest nivell de les vacances, criticades per alguns, que les consideraven exuberants i poc professionals. “El trident ha tornat millor del que havia marxat de vacances”, va dir Luis Enrique abans del partit. Però el cert és que només Neymar va fer bona la frase.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa