Món Esport
Les negociacions per la rebaixa salarial al Barça es tanquen sense acord
  • CA

Les postures dels futbolistes i del Barça en les negociacions per l’adequació salarial estaven molt distanciades i, tal com es podia preveure, les converses s’han acabat sense acord entre ambdues parts. Els representants de la junta gestora del club blaugrana no han convençut els jugadors del primer equip i el filial culer –encara que “s’han aconseguit superar moltes de les dificultats que dies enrere semblaven insalvables”– i, per tant, la situació continua estancada. El club ho ha confirmat mitjançant un comunicat.

Les dues parts s’han donat uns dies per prendre una decisió: s’han citat el pròxim dilluns 23 de novembre. Això no vol dir, però, que fins llavors continuïn les negociacions. Durant els pròxims dies, els jugadors i el club “reflexionaran i decidiran si els plantejaments que han quedat damunt la taula encara poden ser acceptats”. La junta gestora és conscient que en aquesta situació li correspon “resoldre el greu problema financer derivat de la pandèmia de la Covid-19, que provoca una reducció d’ingressos del Club superior als 300 milions per a la temporada 2020/21 i que obliga a un ajustament salarial de 191 milions”, però també té en compte “la sincera i ferma voluntat d’entesa de tothom” i, per aquest motiu, ha deixat clar que no durà a terme la rebaixa salarial de forma unilateral de moment.

“Totes les parts sabem que la negociació està exhaurida, però tant el club com els futbolistes professionals i el col·lectiu de treballadors corporatius som molt conscients de l’immens valor que tindria superar plegats i amb plena entesa aquesta situació tan complexa, malgrat que, per aconseguir-ho, l’entitat hagi d’acceptar no poder assolir les fites mínimes necessàries i, en el cas dels futbolistes professionals, hagin de fer una contribució major que les seves expectatives”, ha finalitzat el comunicat del Barça, que s’ha mostrat molt agraït amb tots els seus empleats, també els futbolistes professionals, encara que també els ha recordat que “no podem defugir la responsabilitat d’adoptar la decisió que resulta imprescindible per al club”.

Aquest dijous, la junta gestora del Barça es reunirà per analitzar aquesta qüestió i per fixar una data definitiva per a les eleccions i satisfer, d’aquesta forma, bona part de l’entorn blaugrana. Grups d’opinió i precandidats als comicis han manifestat públicament la seva voluntat que la comissió estableixi un dia definitiu per poder celebrar la jornada electoral.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa