Món Esport
‘Més que una Moció’ considera que un ajornament del vot “seria una violació flagrant dels estatuts”
  • CA

Més que una Moció vol votar. I ho vol fer els dies 1 i 2 de novembre, tal com estava previst inicialment. Marc Duch i Ricard Faura, portaveus de la plataforma que ha liderat un procés democràtic secundat per gairebé 20.000 socis del Barça, han comparegut aquest dilluns, dia clau a les oficines del Camp Nou, per insistir en la seva voluntat de passar per les urnes el cap de setmana vinent. Mentre la directiva de Bartomeu esgota les seves possibilitats de convèncer la Generalitat perquè suspengui el vot de censura, i sense descartar la possibilitat que la junta plegui avui mateix, els promotors de la iniciativa estan centrats en el que poden controlar: la campanya pel sí a la moció.

“Volem presentar-vos la campanya pel sí al vot de censura que se celebrarà els dies 1 i 2 de novembres. Intentarem tenir presència a la ciutat de Barcelona mitjançant la col·locació de múltiples cartells. A més, també informem que necessitarem interventors, ulls a tot arreu i totes les seus perquè tots els procediments democràtics es compleixin adequadament”, ha començat explicant Duch. El líder de Manifest Blaugrana, no obstant això, no ha mirat cap a una altra banda quan ha estat preguntat per la possibilitat que la junta de Bartomeu no convoqui el referèndum en els terminis fixats pels estatuts. “La convocatòria del vot de censura s’ha de fer abans de demà a les 9 del matí. Si no es fa, la directiva del Barça violarà flagrantment els estatuts. Esperem que els compleixin, nosaltres no contemplem un escenari que no sigui el de votar els dies 1 i 2. Si no ho fan, emprendrem accions legals”, ha avisat sense especificar, ja que “si hem d’utilitzar algun mecanisme, ja ho anunciarem quan ho fem”.

Per la seva banda, Faura ha apuntat que “no ens identifiquem amb un club que no fomenta la participació dels socis”. “Volem votar i ara per ara estem segurs que el club complirà els estatuts. El Barça seguirà les normes. Si demà al matí no s’ha fet, tenim previst diverses accions. Ara no és moment d’explicar-les, però”, ha afegit. Tant ell com Duch han lamentat les estratègies de Bartomeu per endarrerir una jornada democràtica: “La junta directiva ha dit que no té temps, però és evident que ha dut a terme diverses tàctiques dilatòries descarades per arribar a aquest moment i poder dir això”. En aquest sentit, l’últim moviment clau del president blaugrana ha estat la presentació d’un protocol del referèndum amb només una única seu. “No sabem per què va proposar-ne 10 o 12 fa una setmana i ara només una. I això que la Generalitat li’n va demanar més. Si acaba sent una convocatòria amb una sola seu i la Generalitat diu que no, la voluntat de no votar de la directiva serà evident. I això ens sembla trist. Si no volen votar, que no convoquin el referèndum i que afrontin les conseqüències. La logística d’una entitat que factura 1.000 milions d’euros és infinita”, han manifestat els portaveus.

Duch, a més, ha aclarit que “entenem que l’estat d’alarma no afectarà la convocatòria del vot de censura” i també ha descartat parlar de la possibilitat del confinament de cap de setmana, una mesura que el Govern ha posat sobre la taula: “No podem parlar sobre hipòtesis. Nosaltres només ens fixarem en les mesures que s’anunciïn. Ara bé, la moció està programada per un dia festiu i un de laboral, i no hi hauria cap mena de problema a celebrar-la en dues jornades laborals”. Tampoc s’ha mullat massa sobre la possible dimissió en bloc de la junta, encara que és un escenari que no li desagrada. “El cos ens demana votar, però a partir d’aquí que la directiva faci el que vulgui. Nosaltres considerem que haurien d’haver dimitit fa molt de temps”, ha sentenciat.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa