Món Esport
Mitja Lliga es juga al Calderón (16:15h)
  • CA

La gran oportunitat per aixecar el vol i recuperar les bones sensacions es presenta aquest diumenge al Vicente Calderón. El Barça visita un dels estadis més complicats del continent europeu, un dels més durs a nivell físic, però ho fa amb el record de la darrera visita, una victòria per 1-2 a la Copa que serviria per posar pressió a un Reial Madrid que juga a Vila-real quatre hores més tard. L’Atlètic de Madrid és un equip incòmode. Luis Enrique i els seus jugadors ja saben de quin peu calcen els futbolistes dirigits per Diego Pablo Simeone i són conscients que no poden concedir tantes facilitats com en la segona part d’aquell viatge a Madrid.

El partit de tornada de les semifinals de la Copa del Rei és un avís per als blaugrana. L’Atlètic de Madrid coneix les debilitats del conjunt barcelonista i ja les va posar a prova al Camp Nou en el partit del passat 7 de febrer. La pressió alta i la intensitat enèrgica dels matalassers va fer el mateix efecte dues setmanes més tard a París, en la golejada per 4-0 del Parc dels Prínceps que marca, de moment, una temporada d’alts i baixos permanents.

 

El Barça no es pot permetre una altra ensopegada a la Lliga, i encara menys després que el Reial Madrid desaprofités l’oportunitat de distanciar-se a quatre punts dels catalans en la seva visita a València, en el primer dels dos partits pendents que acumulaven els de Zidane. Aquest vespre, els blancs tornen a tenir un compromís complicat a l’Estadi de la Ceràmica de Vila-real, en una nova opció per al Barça de capgirar el què semblava tan llunyà ara fa un mes.

Però els blaugrana necessiten, a banda dels tres punts, recuperar les sensacions perdudes. L’equip no carbura i la imatge mostrada en les darreres setmanes denota debilitat i incomoditat. Les tensions a la gespa es magnimitzen i el mal estat físic i mental es transforma en dubtes, tal i com succeí en la darrera jornada davant el Leganés a l’estadi. El Barça ha de sortir al Calderón amb les idees fresques i la ment lúcida per saber disputar la pilota en curt com ho feia a principis de la temporada passada i durant el primer any de Luis Enrique. Amb paciència, precisió i tranquil·litat, els blaugrana s’han de fer amb la possessió i obligar l’Atlètic a recular. Calmar el partit i la pressió ambiental és imprescindible per endur-se els tres punts de l’estadi madrileny.

 

I per això són claus les figures de Sergio Busquets, Andrés Iniesta i Lionel Messi. El triangle de la precisió i el domini, els tres futbolistes amb més intel·ligència i amb virtuts intransferibles han de retornar al Barça aquell estil únic que el va fer créixer i arribar al cim. Amb ells buscant-se i trobant-se a la gespa, fent circular la pilota arran de terra, l’equip de Luis Enrique és infal·lible. Un altre plantejament significaria tornar-ho a fiar tot a la guerra de cops.

 

L’aposta d’El Món:

 

 



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa