És evident que, després d’una derrota com la que ha patit aquest vespre contra la Juventus, el Barça i la seva gent no tenen res a celebrar. I menys tenint en compte que s’ha produït durant el pont de la Constitució. En aquests casos, sobretot després de recordar episodis com els de Roma, Anfield o Lisboa –sobretot Lisboa–, és molt difícil trobar algun lloc on agafar-se. És molt important, no obstant això, fugir del dramatisme i intentar fer sonar alguna nota de l’Always look on the bright side of life. I, en aquest context, la figura de Riqui Puig ha de ser un dels músics més importants de l’orquestra. No hi ha més.

El futbolista de Matadepera ha entrat en el lloc de Pedri i ha jugat 25 minuts. Ha estat, amb el permís de Messi, un dels millors jugadors del Barça de la nit. S’ha aliat amb la il·lusió, tan necessària per al barcelonisme, i s’ha rebel·lat contra la trista realitat que viu l’equip d’un Ronald Koeman, incapaç de desempallegar-se de tots els dubtes que l’acompanyen des de fa molt temps. Entre el desastre col·lectiu, la perla de la Masia ha estat capaç de demostrar que mereix més minuts i protagonisme dels que està tenint. Tampoc és que s’hagi exhibit, però com a mínim ha participat molt i ha assumit el protagonisme que se li demana a gent com De Jong o Griezmann.

La irrupció de Riqui Puig ha de deixar ben clar al Barça quin ha de ser el camí que ha de seguir per deixar enrere la crisi esportiva que travessa. La reconstrucció ha de basar-se en la gent de la casa. No hi ha d’haver cap mena de dubte. El minut 75, la Juventus ha fet el quart gol i l’àrbitre ha necessitat l’ajuda del VAR per anul·lar-lo per fora de joc. Els recomano que es fixin en quina ha estat la reacció del migcampista de Matadepera: ha rebut la notícia amb entusiasme i ha animat el seu equip a continuar buscant els dos gols que li haurien permès mantenir la primera posició del grup a la Champions. Aquesta ha de ser la recepta. El conjunt culer necessita gent que s’estimi el club sempre, però els requereix més en els moments complicats.

La desfeta vergonyosa contra la Juventus, sumada a altres episodis esperpèntics viscuts les darreres setmanes, ha recordat a l’afició del Barça que aquesta temporada s’ha d’oblidar de guanyar títols. És tan dur com cert. Tenint en compte la trista realitat, Koeman i el seu equip tècnic ha d’aprofitar l’avinentesa perquè aquest any de transició serveixi per créixer en qüestions tan importants en el seu ADN com la confiança en una Masia que cal creure-se-la per convicció i no per necessitat.



Comentaris

  1. Icona del comentari de: tonisco a desembre 09, 2020 | 12:06
    tonisco desembre 09, 2020 | 12:06
    Koeman. Sigues valent i cambia tot el equip amb gent jove , i fes un equip nou i lluitador i amb el teu sistema , perque amb els vicis que arrosegen tot aquesta tropa no arribaren lluny .( ja vas avisa que a europa hi ha equips mes forts) . Els socis del Barça entendran les decisions un colectiu que se a carregat a : a tres entrenadors : i potser que tambe a voste' CANYA SENSE MANIES.
  2. Icona del comentari de: Jugeton a desembre 09, 2020 | 17:45
    Jugeton desembre 09, 2020 | 17:45
    A las estrellas del barça , se le a terminado el cuento, cobrar mucho para solo tocar pelota , limpieza y hacer equipo nuevo con gente con ganas ,

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa