Messi també mana a Cornellà (0-3)

El Barça ha guanyat el derbi (0-3). El conjunt barceloní ha imposat la seva superioritat a Cornellà-El Prat i ha superat l’Espanyol amb dos gols de Luis Suárez i un altre de Rakitic a la segona meitat. El Barça ha sumat tres punts pràctics sense jugar de forma brillant però superant la sempre incòmoda intensitat periquita.

Ha estat una nova exhibició de Messi, aquest cop al jardí del Prat. L’argentí ha fet una segona part deliciosa i ha capitanejat els seus cap a la victòria. Autopassades, conduccions, regats, assistències… Messi ens ha tornat a deixar un reguitzell de detalls de qualitat per guardar a la memòria. Messi ha escapat de la gàbia local i ha encapçalat les accions ofensives repartint alegria a Suárez i companyia.

El davanter uruguaià ha aprofitat una errada monumental de Jurado per desfer la igualtat a l’inici de la segona meitat. El jugador blanc-i-blau ha fet una cessió enrere a una zona on no hi havia ningú i Suárez ha aparegut com un rampell per endur-se el cuir i encarar Diego López. El charrúa l’ha superat amb un toc amb la puntera i ha posat el Barça pel camí de la victòria.

La primera part ha estat un duel per calibrar. Li ha costat al Barça entrar al matx, superat per la força perica. El Barça s’ha mesurat a partir de les aparicions de Messi, aturades gairebé sempre amb falta per part dels blanc-i-blaus. Ha estat un derbi intens però net: sense violència futbolística.

Ho ha fet gairebé tot perfecte l’Espanyol defensivament, encoratjat per l’animadversió cap a l’etern rival. Només ha errat dues vegades. El primer error ha estat el de Jurado i el segon ha estat col·lectiu. Messi ha rebut entre línies i ha iniciat una cavalcada que ningú ha aturat. La Pulga ha habilitat a Rakitic (el pitjor del Barça avui) i aquest ha definit creuant la bola a la base del pal llarg de Diego López.

Suárez, regatejant el porter perico, ha tancat el marcador a la recta final del partit. El Barça ha guanyat un derbi intens i ha buidat l’RCDE Stadium cinc minuts abans que l’àrbitre xiulés el final. La raó? Messi ha tornat a aparèixer i ha posat la cinquena marxa. Veurem si n’hi ha prou per arribar a guanyar la Lliga.