Món Esport
Messi no es troba entre els 20 jugadors més valuosos del món, segons el CIES
  • CA

Kylian Mbappé (PSG), Raheem Sterling (Manchester City) i Jadon Sancho (Borussia Dortmund) són, segons el darrer informe de l’Observatori del Futbol CIES, els jugadors més cars del món. El davanter francès, amb 259,2 milions d’euros de valor, lidera un rànquing en el qual Leo Messi es troba a la 22a posició (100,1 milions). Contràriament al que demostra sobre la gespa, el capità del Barça segueix devaluant-se. El futbolista blaugrana més ben posicionat a la llista és Antoine Griezmann, vuitè amb un preu de mercat de 136,4 milions.

L’informe del CIES, que té en compte el rendiment actual dels futbolistes però també les perspectives de futur i l’edat, considera que el futbolista espanyol pel qual els clubs haurien de pagar més diners és Rodrigo Hernández, del Manchester City de Pep Guardiola, que té un valor molt semblant al de Messi (101,5 milions). L’equip que té més jugadors que formen part de les deu primeres posicions de la llista és el Liverpool: Trent Alexander-Arnold (171,1 milions), Mohammed Salah (144,9) i Sadio Mané (139,2).

El Reial Madrid tampoc no ha somrigut massa després de llegir la recerca del CIES, i és que el seu futbolista més valuós no apareix fins a la 38a posició. És Rodrygo Goes, amb un preu de mercat de 81,4 milions. Neymar Jr, per la seva banda, només està un lloc per sobre del seu compatriota (82,7) i també continua veient com es devalua a mesura que passa el temps. L’informe del Centre Internacional d’Estudis de l’Esport es pot consultar íntegrament a través d’aquest enllaç.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa