Món Esport
Messi deixa de ser l’esportista més ben pagat del món
  • CA

Roger Federer lidera la classificació anual d’esportistes més ben pagats del món i supera els futbolistes Cristiano Ronaldo i Leo Messi, mentre que la tennista japonesa Naomi Osaka s’ha convertit en l’esportista femenina millor pagada de la història, segons ha apuntat el clàssic rànquing de la revista econòmica Forbes.

D’aquesta manera, el suís s’estrena en el primer lloc de la llista de 100 esportistes i, per primera vegada des de l’inici de la llista el 1990, un tennista ocupa el primer lloc. Federer ascendeix des de la cinquena posició de l’any passat gràcies als 106,3 milions de dòlars guanyats en els últims 12 mesos.

La pandèmia de coronavirus ha provocat retallades salarials en els tradicionals números u de la llista, els futbolistes. Així, el davanter portuguès de la Juventus Cristiano Ronaldo es manté en el segon lloc amb 105 milions de dòlars en beneficis, mentre que el jugador del Barça Leo Messi baixa del primer al tercer lloc.

El ‘Top 5’ el completen el futbolista del Paris Saint-Germain Neymar i el jugador de bàsquet de Los Angeles Lakers LeBron James, amb 95,5 i 88,2 milions de dòlars respectivament.

D’altra banda, la japonesa Naomi Osaka, amb 37,4 milions de dòlars, s’ha convertit en l’esportista femenina millor pagada de la història i ha superat l’estatunidenca Serena Williams, que anteriorment comptava amb els majors ingressos del món. El lucratiu acord d’Osaka amb Nike, que li va pagar més de 10 milions de dòlars l’any passat, és només un dels molts acords que ha signat, entre Procter & Gamble, All Nippon Airways i Nissin.

Osaka (número 29) i Williams (número 33) són les úniques dones que figuren en el rànquing Forbes d’enguany; és la representació femenina més alta en la llista des del 2016, quan figuraven la mateixa Williams i la russa Maria Sharapova.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa