Messi mata el drac i cavalca per la Lliga (2-3)

Qui deia que Messi no apareixia al Bernabéu? Ho ha tornat a fer: Messi ha guanyat el Madrid a l’últim segon de partit i obre les portes de la Lliga pel Barça. Una definició colossal, com el seu partit, ha servit al conjunt blaugrana per guanyar el Clàssic i tornar a situar-se líder de la competició. El Barcelona ha guanyat el Madrid (2-3) gràcies a dos gols de Leo Messi i un de Rakitic.

Messi ha capgirat la història del Barça a Sant Jordi. Ja no hi ha literatura per definir el que fa el geni de Rosario. Ni llibres ni roses. Ni paraules. Messi ha fet un partit perfecte. Ha tornat a ser omnipresent i a carregar-se l’equip a l’esquena. L’argentí ha empatat el partit a la primera meitat, ha forçat l’expulsió de Ramos i a l’últim segon  ha conduït el Barça a la glòria, a la bogeria infinita, definint amb una rosca estratosfèrica i ensorrant el camp de l’enemic.

Ningú pot aturar Messi: ni amb cops de colze ni amb puntades de peu. Ramos ha intentat fer-ho al minut 77 però ha vist la vermella per culpa d’una entrada criminal sobre l’astre argentí. Semblava que es calmava el matx i que ho podria controlar el Barça un cop li havia donat la volta al gol inicial de Casemiro (28′) gràcies als de Messi (33′) i Rakitic (73′).

Lluny d’arronsar-se el Madrid s’ha encoratjat. Zidane ha fet entrar James i el colombià, al minut 86, ha empatat fent esclatar la histèria al Santiago Bernabéu. El Madrid sentenciava la Lliga però aleshores ha aparegut el Sant Jordi argentí, el millor futbolista de la història, per matar els dracs blancs i enmudir el Bernabéu.

Menció especial per Ter Stegen, imperial avui al Bernabéu. L’alemany ha salvat l’equip en més d’una jugada, igual que Keylor, que ha evitat dos gols de Piqué i un de Suárez. El Madrid, amb un home menys, ha collat el Barça als minuts finals però un contraatac conduït per Roberto i rematat per Messi ha capgirat un partit que s’havia complicat.

El Barça torna a entonar l’oració màgica que va popularitzar Lluís Flaquer: “Messi nostre que ens portes al cel… sigui santificat el teu futbol”. El culer agraeix a Messi la seva magnificència i alguns paguen la penitència: “mai tornaré a dubtar de Messi”. Qui deia que l’argentí no apareixia al Bernabéu? Ho ha fet i ha incendiat la Lliga.