Món Esport
Messi: la llum d’un equip apagat
  • CA
Lionel Messi celebra el primer gol de l’Argentina davant Colòmbia. | EFE

La selecció de l’Argentina no ha fet un bon partit. L’equip d’Edgardo Bauza no ha demostrat una millora substancial respecte la desfeta davant el Brasil de Neymar Jr en l’enfrontament d’aquesta passada matinada davant Colòmbia. La necessitat imperiosa de guanyar i l’obligació d’extingir les crítiques ferotges dels darrers dies han fet despertar la bèstia, l’home capaç de guiar qualsevol equip al cim del futbol mundial sempre que disposi de certes condicions per poder demostrar la seva vàlua.

‘El Patón’ no ha envoltat Messi dels millors futbolistes per fer créixer la seva selecció, no ha volgut mantenir la pilota i ha deixat el partit davant Colòmbia en mans de la qualitat individual dels seus escollits. De qualitat tècnica, però, tan sols Di María i Ever Banega s’apropen a allò que necessita l’albiceleste per brillar i per explotar tot un potencial existent, sobretot el de Messi. Però al ’10’ blaugrana li fa falta molt poc per enlluernar i amb només dos detalls ha deixat el partit sentenciat i l’entorn més calmat.

 

Messi ho ha fet tot. Un golàs de falta, una assistència mil·limètrica a Pratto i una recuperació i assistència que ha acabat amb el tercer, de Di María, són les jugades decisives que quedaran en la retina dels aficionats que han gaudit del partit. Però Messi ha fet molt més que això. Ha dotat el seu equip de possibilitats en la sortida de pilota, ha obert les línies de la defensa de Colòmbia amb retalls i passades filtrades, ha provocat un munt de faltes i ha recuperat diverses pilotes per acabar desequilibrant un duel de combinats necessitats.

Bauza no ha fet millorar el joc argentí, però l’exhibició de Messi els ha permès sumar tres punts importantíssims i aparcar pressió asfixiant a la qual han estat sotmesos en les darreres hores. El talent del capità és irrepetible i les seves obres d’art en forma d’actuacions memorables seran molt difícils d’oblidar i, sobretot, d’igualar. 

 

 

 



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa