Món Esport
Messi ha marcat 300 gols més que Kubala
  • CA

Diego Alves és el millor para penals de l’actualitat i un dels millors de la història, voltant un extraordinari 40% d’aturades, però Leo Messi el va superar des dels 11 metres al partit de la primera volta, amb un gol clau, i avui n’hi ha fet un altre. El de Mestalla, de xut sec a l’esquerra, aquesta nit pel mig. Ha estat el 20è gol de l’argentí al brasiler i després li ha marcat el 21è, que era el decisiu 3-2, en una rematada pel pal curt. Cap porter ha rebut tants gols del 10 blaugrana, que ja li va suposar un maldecap quan jugava a l’Almeria i ara al València.

Amb aquests dos gols, Messi en suma 25 en 25 partits de Lliga –ha estat absent en tres jornades i serà baixa la que ve a Granada per acumulació de targetes- i referma la seva candidatura a la Bota d’Or. I aquest doblet també el situa amb 494 dianes oficials amb el Barça, a només 6 dels 500, una xifra inqualificable. Per valorar la magnitud de la dada, per exemple Rivaldo va fer 130 gols. O el segon màxim golejador de la història barcelonista té menys de la meitat de gols que Messi: César amb 230. Kubala és el tercer amb 194 dianes. Atenció: 300 més que l’astre hongarès, que va estar una dècada al club. Brutal. La diferència és abismal. Demolidor.

 

Neymar, estel·lar

 

Qui buscava un gol que li permetés arribar a una xifra rodona era Neymar, que estava a un dels 100 i segueix a un del centenar. Però quasi és el de menys, perquè el davanter brasiler ha tornat a oferir un recital, especialment a la segona part, amb diverses jugades que ha aixecat els ‘oh’ del Camp Nou. Ha forçat tres targetes grogues, ha enviat una falta directa literalment a la creueta, ha donat l’1-1 a Luis Suárez –en una sacada de banda-, el 4-2 a André Gomes i ha fregat el gol en jugades individuals un parell de vegades. Està en un moment dolç i s’ha convertit en un infern pel lateral que el marca, avui un vell conegut com Montoya.

Neymar, Messi i Suárez han gaudit aquest vespre nit, així com Iniesta. Qui no ho ha passat tan bé ha estat Busquets, que ha patit el marcatge individual de Carlos Soler, un xaval de 20 anys que s’ha desplegat amb valentia. El mig centre de Badia, a més, ha errat algunes passades senzilles. Però en general el Barça ha rendit a un nivell alt i torna a estar a dos punts del Madrid amb un partit més. La Lliga continua oberta quan queden 10 jornades pel final. El que no està obert és el debat sobre el millor jugador de la centenària trajectòria culer. Messi i punt i a part.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa