Món Esport
Messi o Cristiano? La tecnologia posa punt final al debat

Un estudi de la Universitat Catòlica de Leuven i l’empresa de dades holandesa SciSports ha determinat que Leo Messi és el doble de bo que Cristiano Ronaldo. La investigació ha extret dades dels dos jugadors entre el 2013 i el 2018, període en el qual l’argentí i el portuguès van coincidir a la Lliga espanyola, i els resultats han estat clarament favorables al capità del Barça.

A través de la ciència i la tecnologia, l’informe ha desenvolupat un algoritme que té en compte dades objectives d’ambdós futbolistes. L’índex del VAEP (Valor d’accions per estimació de probabilitats) de Leo Messi és de 1.21, mentre que el de Cristiano Ronaldo és de pràcticament la meitat (0,61).

L’explicació que justifica aquesta àmplia diferència entre l’argentí i el portuguès, sempre segons l’estudi mencionat, és que el primer entra més en contacte amb la pilota i genera més accions. A més, totes aquestes tenen un valor molt elevat. D’altra banda, la principal virtut de Cristiano Ronaldo és l’impacte que té en els metres decisius.

“En les primeres temporades, les xifres de Messi i Ronaldo són molt semblants, però a partir del curs 2015/16 l’argentí destaca sobre el seu rival. Trobem una compensació amb la majoria dels jugadors de futbol: o realitzen moltes accions amb un valor menys elevat, com Paul Pogba, o toquen menys la pilota però són més decisius, com Kane, Salah i el mateix Ronaldo. Messi és excepcional perquè té moltes accions de molt de valor”, ha declarat Tom Decroos, un dels professors implicats.Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa