Món Esport
Messi, blaugrana fins el 2021
  • CA

Era un secret a veus des de feia mesos. Aquest dimecres, el Barça ha fet oficial l’acord de renovació amb Lionel Messi, que seguirà vestint la samarreta blaugrana fins el juny del 2021, és a dir, durant quatre temporades més. L’argentí signarà el seu nou contracte en les properes setmanes, un cop torni de les seves vacances i s’incorpori als entrenaments del primer equip, que tenen fixada la data d’inici pel 12 de juliol.

El contracte actual de Messi finalitza el proper 30 de juny del 2018 i la seva renovació farà que l’astre segueixi lluint els colors blaugrana tres temporades més, és a dir, fins el final del curs 2020-21, any en el qual haurà complert 34 anys i haurà completat 16 temporades com a professional amb la samarreta del Barça, des del seu debut la Lliga 2004-05 en un Espanyol-Barça disputat a Montjuïc. Aquell dia, el 16 d’octubre del 2004, Frank Rijkaard li va donar la primera oportuntitat a Primera Divisió, amb 17 anys recent fets.

 

Des d’aquell debut, Messi va fer una ascensió meteòrica i amb només una temporada i mitja es va fer un lloc en l’onze titular barcelonista. Decisiu durant la lligueta i les fases eliminatòries, però baixa en la final per una inoportuna lesió, Leo Messi va aixecar la seva primera Champions League a París, en la final del 2006 davant l’Arsenal (1-2). Aquella fou la seva segona i última temporada amb el dorsal 30 a l’esquena.

Durant les temporades 2006-07 i 2007-08, Messi va seguir vivint a l’ombra del seu bon amic Ronaldinho i dins un Barça a la deriva. Sense el lideratge del seu entrenador i amb les principals estrelles gaudint de la vida extraesportiva, l’argentí va aconseguir forjar les bases de la seva llegenda, el jugador en el qual es convertiria amb l’ascensio de Pep Guardiola a la banqueta del primer equip i amb la transformació futbolística que l’elevaria al capdamunt del millor equip de futbol dels darrers vint anys i un dels millors de la història.

 

Quatre Champions League, vuit Lligues, cinc Copes del Rei, tres Mundials de clubs i cinc Pilotes d’Or després, Lionel Messi segueix essent el número u del món i el futbolista en el qual recauen totes les esperances blaugrana per seguir engreixant el palmarès de títols i gaudint d’un futbol únic liderat per la seva figura. I això, el Barça, ho ha garantit fins el juny del 2021. La clàusula de Messi passarà a ser de 300 milions d’euros, 50 milions més dels actuals.

 

 

 



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa