Món Esport
Màxima exigència per assolir la quarta final de Copa consecutiva
  • CA

El Barça és a noranta minuts de la seva quarta final de Copa consecutiva i tercera de l’etapa Luis Enrique. Els blaugrana ho tenen tot a favor, el resultat i l’escenari, per repetir l’accés a una final que ja ha disputat set vegades en els darrers nou anys. Però el què encara manté l’eliminatòria oberta és el rival. L’un a dos de l’anada al Vicente Calderón és un fantàstic resultat que qualsevol equip hagués signat abans d’iniciar les semifinals, però l’Atlètic de Madrid de Diego Pablo Simeone ha demostrat en els darrers cursos que no se’l pot donar mai per mort, ni tan sols amb un marcador tan contrari als seus interessos.

Luis Enrique recupera Busquets i Iniesta, després de dues setmanes sense haver pogut comptar amb ells, per afrontar un partit on la sortida de pilota serà clau. L’Atlètic de Madrid ha de fer dos gols per ser a la final de la Copa del Rei, un fet que pot modificar el plantejament habitual del ‘Cholo’ Simeone al Camp Nou, on prefereix recular metres i esperar el Barça prop de la seva àrea, ben replegat i tancant els espais a un equip que és letal amb espais oberts, tal i com va demostrar al Calderón el dimecres passat.

 

En aquest cas, i amb l’obligació de fer dos gols, l’Atlètic de Madrid haurà de pressionar el Barça en les primeres línies de sortida, tal i com han fet equips com la Reial Societat o l’Athletic Club en les darreres eliminatòries, per tal de provocar pèrdues de pilota en zones conflictives del terreny de joc i agafar l’equip blaugrana desprevingut i desordenat. Simeone pot apostar per futbolistes ràpids i amb virtuts en espais oberts com Ferreira Carrasco o Fernando Torres, per acompanyar Antoine Griezmann a la zona d’atac, substituïnt en aquest cas un dels migcampistes de contenció habituals i només deixant tres homes a la zona central.

El Barça necessitarà trobar la perfecció en dues situacions. La primera, una bona sortida de pilota per superar la pressió alta de l’Atlètic i així evitar problemes prop de l’àrea, un fet pel qual Busquets i Iniesta es converteixen en imprescindibles, tot i la seva manca de minuts en les últimes setmanes. La segona, una circulació ràpida i les ja habituals transicions defensa-atac que tan ha utilitzat Luis Enrique per destrossar equips valents. La baixa de Neymar per sanció redueix aquest avantatge barcelonista a la contra, però les opcions d’Arda Turan i Denis Suárez -menys ràpids, però intel·ligents a l’espai-, mantenen les possibilitats de ruptura un cop superada la primera pressió.

 

L’aposta d’El Món: Cillessen; Sergi Roberto, Piqué, Umtiti, Jordi Alba; Mascherano, André Gomes, Iniesta; Messi, Luis Suárez, Arda Turan.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa