Món Esport
La Masia soluciona el problema central
  • CA

És evident que, en la victòria del Barça contra la Reial Societat, ningú ha trobat a faltar Todibo, Murillo, Yerry Mina i el llarg etcètera de centrals que la direcció esportiva ha fitxat, inexplicablement, els darrers anys. Tampoc es pot negar que pocs afeccionats blaugrana hauran lamentat la suplència de Lenglet, que està completant una temporada per oblidar. Ronald Araujo i Oscar Mingueza, dos centrals formats a la Masia, han fet una actuació superba. És cert que el segon va aterrar directament al filial, però no ho és menys que els dos últims anys li han permès conèixer els automatismes necessaris per formar part de la línia defensiva d’un equip tan exigent en la sortida de la pilota com ho és el culer. Enlloc com a casa.

Els nou precandidats a les eleccions del Barça ho han de tenir clar. La reconstrucció esportiva ha d’abraçar el planter. És l’únic camí possible i viable, sobretot tenint en compte la greu crisi econòmica que travessa l’entitat. No hi ha cap altra opció. Però és que, a més, la Masia està demostrant que confiar en ella mai no és un error. Riqui Puig va ser un dels jugadors més destacats en la derrota vergonyosa contra la Juventus i, una setmana després, els de Ronald Koeman han tombat el líder de la Lliga Santander amb la parella de centrals Araujo-Mingueza. L’uruguaià i el de Santa Perpètua han ofert un nivell molt elevat i s’han compenetrat a la perfecció.

Han comès errors, és clar. Sobretot Mingueza, que no ha estat bé en una acció amb Isak que no ha acabat en gol perquè Pedri, mitja punta, ha fet un esprint i ho ha evitat. Però també han fallat Griezmann, Pjanic, Aleñá, Dest, Braithwaite… Fins i tot Messi, que després d’una mala passada de Trincao –també desencertat, per cert– ha fet una pèrdua en el temps d’afegit que la Reial Societat ha estat a punt d’aprofitar. Qui té boca s’equivoca i qui té nas es moca. Araujo ha estat infranquejable, però és probable que no ho faci bé algun dia. No es pot demanar a la gent de la Masia unes actuacions excelses i impecables i, en canvi, als fitxatges milionaris donar-los temps, oportunitats i marge de maniobra. Cal ser coherents. Tenir sentit comú.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa