Món Esport
La dràstica solució que el Barça pot prendre amb Braithwaite

El Futbol Club Barcelona està treballant de valent en l’operació sortida. Després d’haver incorporat grans jugadors, ara la junta directiva necessita fer espai al seu armari especialment per alliberar massa salarial. Ja s’ha aconseguit que alguns marxin, però encara queda feina per fer. I aquesta feina passa, especialment, per la situació del davanter Martin Braithwaite. I és que tot i saber que no compta per al tècnic, Xavi Hernández, s’hauria negat a abandonar l’equip. I això podria provocar que l’entitat blaugrana prengués una decisió dràstica.

Concretament, li podria rescindir el contracte. El danès té un compromís amb el Barça fins a l’any 2024, però hi ha la possibilitat de fer això sense rebre cap sanció, i per tant dins de la legalitat. I és que la FIFA recull, en els seus estaments, que es pot fer això sempre i quan el futbolista tingui més de 28 anys i ja hagi complert dos anys a l’equip en qüestió. I són dues condicions que succeeixen, ja que l’exjugador del Leganés té 31 anys i va aterrar al Camp Nou fa dos anys i mig.

La indemnització que caldria pagar a Braithwaite

A canvi, això sí, se l’hauria d’indemnitzar. Segons la mateixa associació futbolística, aquesta indemnització s’ha d’idear en base a “la legislació nacional, les característiques de l’esport i altres criteris objectius”, que contemplen “la remuneració i altres beneficis que es deuen al jugador conforme al contracte vigent o al nou contracte, el temps contractual restant, fins a un màxim de cinc anys, les quotes i les despeses desemborsades pel club anterior (amortitzades al llarg del període de vigència del contracte), així com la qüestió de si la rescissió del contracte es produeix en un període protegit”.

Per tant, en cap cas el club dirigit per Joan Laporta estaria obligat a abonar al jugador tot el sou que li resta en els dos anys vinents. Això seria quelcom que el mateix Braithwaite hauria demanat, però no caldria. Se li podria rescindir el contracte, i això suposaria que quedés lliure i que pogués fitxar per l’equip que volgués. Cal recordar que és any de Mundial, i que l’ideal és arribar-hi en forma. Per això, cal jugar el màxim nombre de partits en un conjunt el més competitiu possible. I al Barça ho té impossible. Si la passada temporada va tenir poca participació, l’arribada de Robert Lewandowski i Raphinha, la continuïtat d’Ousmane Dembélé i la recuperació d’Ansu Fati ho impossibilitarien.



Més notícies
Luis Suárez i Leo Messi, durant la seva etapa al Barça | Europa Press
El tendre missatge de Messi a Suárez en el seu retorn a l’Uruguai
Notícia: El tendre missatge de Messi a Suárez en el seu retorn a l’Uruguai
Comparteix
El Pistolero torna a Nacional, on buscarà posar-se en forma de cara al Mundial de Qatar
Jules Koundé, jugador del Barça | FC Barcelona
El fet que demostra el compromís de Koundé amb el català
Notícia: El fet que demostra el compromís de Koundé amb el català
Comparteix
El nou jugador del Barça ha assegurat durant la seva presentació que intentarà respondre preguntes en català "d'aquí a uns mesos"
Marcos Alonso, jugador del Chelsea | Europa Press
Un fitxatge del Chelsea apropa un lateral esquerre al Barça
Notícia: Un fitxatge del Chelsea apropa un lateral esquerre al Barça
Comparteix
La incorporació de Marc Cucurella al conjunt londinenc facilita la de Marcos Alonso al català
Riqui Puig, exjugador del Barça | Europa Press
La probable destinació de Riqui Puig, molt inesperada
Notícia: La probable destinació de Riqui Puig, molt inesperada
Comparteix
Asseguren que el migcampista del Barça té un principi d'acord amb Los Angeles Galaxy

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa