Món Esport
Manifest Blaugrana recull signatures per aixecar una estàtua en honor a Cruyff
  • CA

El proper 24 de març farà un any de la mort de Johan Cruyff. El mestre que va aixecar l’ànim del barcelonisme i dels catalans l’any 1973 com a futbolista, qui va dur el Barça a la glòria amb ell a la banqueta, ja fa un any que no hi és. En el seu honor, la plataforma Manifest Blaugrana, com ja proposà ara fa gairebé dotze mesos en una campanya pública, ha iniciat una recollida de signatures acompanyada d’un burofax al Barça per demanar la construcció i col·locació d’una estàtua que recordi la figura del mite holandès.

El 24 de març del 2016, el mateix dia de la defunció, Manifest Blaugrana va impulsar una campanya a través de les xarxes per a què el Barça impulsés “un homenatge digne” a Johan Cruyff, “al seu llegat i a la seva memòria. Erigir una estàtua del mestre davant mateix de la porta 14 del Camp Nou i re-anomenar el museu del club com a Museu Johan Cruyff del FC Barcelona”. Aquesta fóra la petició inicial, ara fa un any.

 

Dotze mesos després, la mateixa Associació insisteix en la necessitat d’homenatjar l’obra de Cruyff amb la col·locació de l’estàtua ja proposada. Però amb dos passes més respecte la proposta de l’any passat: una recollida de signatures a través del lloc web memorial14.cat i l’enviament d’un burofax al president del Barça, Josep Maria Bartomeu, en el qual es lamenta “la inacció institucional del FC Barcelona i la nul·la voluntat per retre a l’holandès voladors els homenatges que creiem (i segur que vostè ho creu igual) que mereix”. Manifest Blaugrana conclou la carta recriminant a la junta “un any de retard” en la col·locació de l’estàtua.

En declaracions a El Món, el president de l’associació Manifest Blaugrana, Marc Duch, critica els nuls gestos del club amb la proposta i amb tot el què envolta el reconeixement de Cruyff. “No s’han posat en contacte amb nosaltres, ni amb ningú. Hi ha una inacció absoluta. Per commemorar Cruyff, el Barça no ha fet res més enllà del memorial en el moment de la mort, que fou molt bonic i emotiu. Però cap altre pas”, manifesta.

 

“Què esperem del club? Esperem fermament que per una vegada ens escolti i estigui a l’altura de les circumstàncies. No tenim cap dubte que serà així”, explica Duch, que considera que el Barça ha de resoldre, l’abans possible, l’homenatge permanent que mereix Cruyff i que tenen altres personatges importants en la història del club: “A dia d’avui, repassem qui té nom a una instal·lació del club. Núñez, Tito, Gamper, Oriol Tort, Ricard Maxenchs i Suñol. Ni rastre del Dream Team, ni rastre de Cruyff. Per això pressionem per aquest homenatge, perquè ja va essent hora que el club tingui un detall, per petit que sigui, amb Cruyff i la seva herència”.

 

El Camp Nou disposa, a dia d’avui, de dues estàtues en homenatge a dues figures: Francesc Miró-Sans, president que va tirar endavant la construcció de l’estadi; i László Kubala, mite que va canviar la història del club a finals dels 40. Manifest Blaugrana creu, però, que “a diferència de Kubala, a Cruyff se li ha de consagrar la porta 14, a fora, visible i fer-ne bandera”.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa