Món Esport
Luis Suárez marxa del Barça i fitxa per l’Atlètic de Madrid
  • CA

Ja és oficial: Luis Suárez marxa del Barça. El tercer màxim golejador de la història del club blaugrana ha estat traspassat a l’Atlètic de Madrid a canvi de sis milions d’euros en variables. El serial, que s’ha allargat diverses setmanes, ha arribat a un final satisfactori per a totes les parts de l’operació: els culers alleugereixen la massa salarial i ja poden iniciar la reconstrucció de l’equip, els matalassers reforcen la seva plantilla amb un efectiu veterà i diferencial que signarà per a les pròximes dues temporades i el davanter uruguaià continuarà competint al màxim nivell del futbol continental. Sobre el paper, tothom hi surt guanyant.

El Barça s’acomiada d’una llegenda del club, d’un futbolista que mai no ha negociat l’esforç i el sacrifici i que ha suat la samarreta com l’escut que la presideix es mereix. Més enllà del seu extraordinari rendiment golejador, materialitzat amb 198 gols i 109 assistències en 283 partits, l’etapa de l’uruguaià al Camp Nou s’ha caracteritzat per una entrega sense excuses ni miraments. Les seves llàgrimes després d’acomiadar-se dels companys són les de tot el barcelonisme. I també les d’un vestidor que perd un integrant molt estimat pels pesos pesants i, és clar, pel seu gran amic Leo Messi, el capità.

Sense cap mena de dubte, Luis Suárez és el principal damnificat –o, si més no, el de més transcendència– de la desfeta del Barça a Lisboa. El charrúa ha estat un dels afectats per “l’àmplia reestructuració del primer equip” que va anunciar Josep Maria Bartomeu després del 2-8 contra el Bayern de Munic. Ivan Rakitic, Arturo Vidal i Nélson Semedo també han pagat els plats trencats i han fet les maletes aquest estiu, després d’una temporada molt decebedora en què el conjunt blaugrana no ha guanyat, per primera vegada des del 2008, cap títol.

Marxa una llegenda

Suárez va aterrar a Barcelona l’estiu del 2014, justament abans de la primera temporada de Luis Enrique a la banqueta local del Camp Nou, un curs que va finalitzar amb el segon triplet de la història del club i que, de retruc, va permetre a Bartomeu guanyar les eleccions a la presidència l’estiu següent. Encara que no va poder debutar fins a finals d’octubre per culpa de la sanció de la FIFA per la mossegada a Giorgio Chiellini durant el Mundial del Brasil, el davanter no va tardar massa a demostrar la seva qualitat, formar un trident de luxe al costat de Messi i Neymar Jr que va regalar moltes nits glorioses i treure importància als més de 80 milions d’euros que s’havien pagat per ell.

Amb la samarreta blaugrana, Suárez ha aixecat quatre Lligues, una Champions League, quatre Copes del Rei, dues Supercopes d’Espanya, una Supercopa d’Europa i un Mundial de Clubs. Encara que els afeccionats culers el recordaran per moltes coses, segur que mai no oblidaran els 59 gols que va marcar i els 24 que va repartir en 53 partits la temporada 2015/16, uns registres només a l’abast dels escollits. Marxa molt més que un depredador de l’àrea. Marxa una llegenda. Marxa el tercer màxim golejador de la història del club.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa