Món Esport
Luis Suárez: “Sabem que és difícil, però som el Barça i podem fer-ho”
  • CA

La plantilla del Barça està convençuda que la remuntada davant el PSG no és una possibilitat remota. Luis Suárez, aquest dimarts al migdia convertit en portaveu del vestidor, ha demostrat la confiança dels futbolistes blaugrana en les seves opcions i ha demanat al públic barcelonista que tingui paciència, “perquè el partit dura moltíssim”. 

El davanter uruguaià ha volgut deixar clar que l’equip “és conscient del què es juga”, però també ha alertat els socis i aficionats culers que hauran de tenir paciència i no pensar en fer gols en pocs minuts. “Hem de ser ambiciosos, però hem de jugar amb el temps i no tornar-nos bojos des del primer minut”, ha comentat. Una idea repetida per, també, el seu entrenador Luis Enrique Martínez. L’equip vol deixar clar que el conjunt blaugrana no saltarà sobreexcitat al terreny de joc i que serà valent, però no suïcida: “La gent ha de tenir paciència. Som els primers que volem remuntar, però el partit dura moltíssim”, ha manifestat el charrúa.

 

Aquestes han estat les reflexions més interessants de la roda de premsa de Luis Suárez:

Equip convençut

“El més dur van ser els primers dies. La derrota ens va fer mal. Però el futbol et dóna el luxe de poder aixecar-ho. L’equip ha demostrat els últims partits que intentem jugar i que tenim l’actitud.”

 

“Som conscients que el partit dura 94-95 minuts i que hem de ser pacients. Ser conscients que no hem de jugar a la desesperada. Hem de ser ambiciosos, però hem de jugar amb el temps i no tornar-nos bojos des del primer minut. La gent ha de tenir paciència, perquè som els primers que volem remuntar i fer història, però el partit dura moltíssim.”

 

Un somni

“Els nervis et poden jugar una mala passada. Tenim tots ganes de jugar, ja fa dies. És un partit que genera molta expectativa i que a nosaltres ens genera un desafiament bonic.”

 

“El futbol, a mesura que vas madurant i va passant el temps, et posa desafiaments que has d’anar superant.”

 

Difícil, però possible

“Ens juguem molt demà. Sabem que és difícil, però som el Barça i podem fer-ho. Hem de seguir amb la nostra filosofia de jugar.”

 

I si el PSG fa un gol?

“És massa d’hora per dir-ho. Intentarem que no disposin d’ocasions de gol, però sabem que tenen qualitat per fer-les. Ells també saben que nosaltres som capaos de fer-los mal amb la pilota i aprofitant els espais. Hem de tenir paciència i el públic, també.”

 

Han practicat els penals?

“No és el mateix llançar penals amb quatre o cinc companys rient que davant 100.000 persones. És una anècdota més.”

 

Sobreposar-se al 4-0

“Tenim la possibilitat d’aixecar-nos. En el primer segon any de Luis Enrique hem demostrar que ens podem aixecar. Estem amb confiança, amb ànims. El recolzament de la gent serà important.”

 

Un partit especial

“Si s’aconsegueix, sí. És un dels partits més importants de la meva carrera. He jugat molts partits, i de bonics, però remuntar una situació com aquesta és molt difícil. La clau és autoconvèncer-se que podem.”

 

El pes d’Iniesta

“Tothom sap la qualitat que té, el què significa per a nosaltres. A nivell mundial ho ha donat tot. No sé si jugarà de titular, però és un dels millors migcampistes de l’actualitat. És un benefici per a qualsevol.”

 

Un homenatge a Luis Enrique

“Classificar-se seria un cop anímic a nivell grupal. Seria espectacular. Evidentment, no només per a nosaltres, sinó per tots els que ens recolzen. Però ens ho hem de prendre amb calma i no pensar en el futur.”

 

L’ambient a l’estadi

“L’escalfament ja ha de ser amb ganes. Som conscients que ho farem des del principi. El recolzament de la gent serà fonamental i espectacular. Si algú erra en una passada, sé que ens recolzaran. Tots junts, els 95.000 o 100.000, més els onze, donem el màxim per capgirar el resultat.”



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa