Món Esport
Luis Enrique sobre Mestalla: “Cada any guanyem el premi ‘fair play'”
  • CA

 

 

En la roda de premsa protocolària abans del partit al Camp Nou contra el Granada, Luis Enrique ha defugit de tota controvèrsia sobre les dues qüestions que han marcat la setmana blaugrana: l’ocorregut a Mestalla i les polèmiques declaracions de Javier Tebas. El tècnic ha lamentat el gran nombre de baixes però ha destacat que no és cap excusa per als propers partits.

Com afrontar el partit contra el Granada

 

Luis Enrique s’ha mostrat cautalós amb el partit d’aquest dissabte. “Recordo que fa dos anys en el minut 50 anàvem 0 a 0 contra el Llevant, que tenia el mateix entrenador (Lucas Alcaraz). Poden jugar amb un 5-3-2 o un 5-4-1. En funció de l’acumulació de jugadors darrera la pilota veurem què fem, estem oberts a qualsevol possibilitat” ha explicat el tècnic asturià.

 

 

Per exemplificar la dificultat del partit, Luis Enrique ha emprat com a precedent el partit de l’Alabès que el Barça va perdre a casa en la tercer jornada: “L’exemple més clar és el partit contra l’Alabès. Els jugadors són conscients de la necessitat que tenim de sumar punts”.

 

 

El canvi d’entrenador del Granada ha provocat que Luis Enrique tingui menys partits per analitzar, quelcom que, explica, dificulta la seva tasca. Ha aprofitat per assenyalar que el patró per analitzar el rival és el de si defensa més o menys replegat: “Les dificultats són les de sempre. És un partit per gestionar de la millor manera possible la pilota i generar ocasions”.

Les baixes

 

Luis Enrique ha acusat el calendari pel gran nombre de lesionats amb què es troba l’equip: “hi ha molts partits i molts viatges”. Per això va decidir donar descans a varis jugadors aquesta setmana. “He donat descans als jugador que no tenien descans. Es recomenable per un tema mental, per estar amb la seva família i passar aquests dies de la millor manera possible”.

 

 

Malgrat les baixes, Luis Enrique ha destacat que no veu cap problema perquè “amb la plantilla que tenim podem guanyar els següents partits”. També ha explicat que en funció de com es trobin demà els jugadors es prendrà una decisió o una altra, i no ha descartat que Arda pugui jugar contra el Granada.

 

 

Mestalla i Tebas

 

“Posar més llenya al foc no li interesa a ningú. El premi al Fair Play que ens emportem cada any parla per si sol: intentem fer espectacle, no donar puntades de peu, som l’equip amb menys targetes i menys gestos antiesportius“, ha contestat Luis Enrique, al ser preguntat per l’actitud dels jugadors del Barça a Mestalla. “Centrem-nos en el joc i en oferir un bon futbol”, ha etzibat.

 

 

Respecte la situació de tensió entre el Barça i la Lliga de Futbol Professional, Luis Enrique ha tirat pilotes fora. “Només tenim l’objectiu de lluitar per tots els títols. Entrar en especulacions no beneficia a ningú. L’objectiu és ser el millor equip a nivell global“, ha explicat.

 

 

Substituts per Iniesta

 

Pel que fa a la baixa d’Iniesta, el tècnic ha destacat l’ampli ventall de jugadors que té per posar al seu lloc: “El substitut d’Iniesta el solc escollir en funció del que serà millor per al meu equip. Tinc diferents perfils, que s’adapen millor a una o altra posició. Tots reuneixen el perfil adequat per a aquest partit”. 

 

 

Suárez i Alcácer

 

“No té risc jugar amb Luis Suárez amonestat perquè si li treuen la cinquena targeta jugarà un altre jugador. Tenim baixes, però així es gestionen les plantilles. El que realment em preocupa és el Granada”, ha contestat a la pregunta sobre el perill que l’uruguaià vegi la cinquena groga.

 

 

Pel que fa a la sequera d’Alcácer, el tècnic asturià li ha tret importància: “L’únic que li falta és que quan xuti, la pilota entri dins la porteria. La resta ho està fent i està aprofitant els minuts. El gol li arribarà segur“.

 

 

“Guardiola seguirà guanyant”

 

Sobre què diria als crítics de Guardiola, el tècnic asturià ha estat ras i curt: “Que guanyarà segur, i ho farà amb el mateix futbol”. 



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa