Món Esport
Luis Enrique: “Si un rival ens pot fer quatre gols, nosaltres en podem fer sis”
  • CA

Luis Enrique hi creu. I els seus jugadors, també. Tot i això, l’entrenador del Barça no vol obrir el cava abans d’hora i avisa que l’eliminatòria està en una situació complicada per als blaugrana. La paciència, la concentració i el compliment dels objectius marcats en els darrers entrenaments són alguns dels detalls que més preocupen al tècnic abans del partit més important de la seva carrera com entrenador.

“A pesar que el resultat de l’anada sigui molt clar, estem només a la meitat de l’eliminatòria i en 95 minuts poden passar infinitat de coses”. És una idea que Luis Enrique no ha parat de repetir durant la roda de premsa prèvia al difícil enfrontament davant el PSG. Resta la meitat dels vuitens de final i el Barça tindrà opcions per apropar-se a la classificació, al miracle, si es compleixen una sèrie de condicionants.

 

Aquestes són les reflexions més interessants de la roda de premsa de Luis Enrique:

Bones sensacions

“És una evidència. Han passat moltes coses entre el partit d’anada i el de demà, com no pot ser d’una altra manera. Arribem en bones circumstàncies. Hem millorat el rendiment i tenim més possibilitats a l’hora d’afrontar el partit. Hem de ser optimistes, ho som per naturalesa i estem convençuts que podem fer-ho.”

 

Què el fa creure en la remuntada?

“Que estem a la meitat d’eliminatòria. Això no significa que haguem de tornar-nos bojos i pensar que hem de fer no sé quants gols en no sé quants minuts.”

 

Fe en l’equip per a la remuntada

“No significa tenir fe en l’equip. No estem abonats només a les coses bones i positives, sinó també viure de les negatives. L’equip no ha hagut de viure remuntades perquè no s’ha vist obligat a elles, aquesta és una bona prova. Independentment del què passi demà, seguiré tenint fe en l’equip.”

 

Naturalitat en els dies previs

“Sí, absoluta normalitat. No deixa de ser un partit de futbol. Serà un partit que dirà si hem merescut passar o no, però res més enllà que una eliminatòria. Busquem les rutines perquè els jugadors arribin en l’estat òptim.”

 

Emocions

“En cada partit les emocions tenen una importància màxima. I en aquest, encara més. El Camp Nou ha de ser una olla a pressió. A l’afició no li demano res, pero no necessitem calma, ni pausa. Volem un estadi a rebentar, alertat i excitat.”

 

Entrar a la història

“M’importa un rave entrar a la història o no. Vull entrar a l’eliminatòria i vull que el públic sigui conscient que l’equip estarà a prop. Estic convençut que això que ara sembla molt difícil, si les coses surten com esperem, estarà més a prop. Si un rival ens pot fer quatre gols, nosaltres en podem fer sis.”

 

Motivació dels jugadors

“Els veig amb l’actitud necessària per fer això possible. Leo és el jugador referència i més desequilibrant, però ho aconseguirem amb el rendiment de tot l’equip.”

 

Ha parlat amb Ter Stegen sobre els penals?

“No, no n’he parlat, perquè si hi hagués tanda de penals, només els hauria d’aturar. Assajar-la és irreal i indiferent per a nosaltres.”

 

Ha dormit igual?

“Li dedico les mateixes hores de feina i son a tots els partits. Faig el mateix descans.”



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa