Món Esport
Luis Enrique: “Quan més planifico el futur, pitjor surten les coses”
  • CA
Luis Enrique, durant l’entrenament d’aquest dimecres. | FCB

Luis Enrique no desvelarà el seu futur fins que hagi comunicat al club la seva decisió. Renovar i quedar-se al Barça o marxar i buscar noves aventures. El tècnic no deixa entreveure ni les seves intencions, i això que el gremi periodístic li ho pregunta sempre que en té l’oportunitat. Aquest dimecres, en la roda de premsa prèvia al partit de Copa davant l’Athletic Club, a San Mamés, l’asturià ha tornat a amagar el futur: “Quan us hagi de comunicar alguna cosa, ja ho faré.”

“Si alguna cosa he après en el món del futbol és que el futur no existeix. A més, jo que sóc bastant de planificar, quan més planifico, pitjor surten les coses. S’ha de gaudir del present sense pensar en el futur, perquè ningú sap què passarà”, ha reiterat, després de la petició d’un periodista de comparar la seva situació actual amb les paraules de Pep Guardiola.

 

Aquestes són les reflexions més interessants de la roda de premsa de Luis Enrique:

 

El partit de Copa davant l’Athletic Club

“Encarem el partit amb la dificultat lògica d’enfrontar-nos a un històric com l’Athletic. El coneixem molt bé. És una eliminatòria difícil i a l’altura de la competició. Aquest gener i febrer seran clau per veure la progressió de l’equip en aquest torneig. Serà una eliminatòria molt atractiva.”

 

“No crec que l’Athletic canvii la seva manera de defensar. És un equip valent, que et pretén ofegar prop de la porteria, que pretén arriscar i aprofitar les situacions. En el partit de Lliga vam estar molt bé i, tot i això, ens van generar moltes pèrdues de pilota. M’espero a l’Athletic de les grans cites.”

Ernesto Valverde

“És l’entrenador amb qui m’he enfrontat més vegades. És un dels tècnics de més nivell del futbol espanyol. M’agrada la seva idea, el seu caràcter i la manera de transmetre-ho.”

 

Quin porter jugarà?

“Tinc decidit qui jugarà. Les vegades que he fet excepcions i ho he dit públicament ho he comentat abans als jugadors. En aquest cas no he dit res a ningú. Demà ho sabreu. Primer els ho diré a ells. No es tracta de donar-li al porter una competició o una altra, sinó de prendre les millors decisions per al meu equip.”

 

Com han tornat els jugadors?

“Han marxat de vacances de la Ciutat Esportiva, però tots s’han endut indicacions i feines físiques. Estic gratament impressionat amb el què vaig veure a l’entrenament del dia 2.”

 

Rotacions en aquests propers mesos

“Decideixo en funció de què considero millor per la càrrega de minuts, el rival, l’estat de forma. Aleshores decideixo quins són els jugadors a col·locar. No ho divideixo en competicions.”

 

“No crec que ara les rotacions passin a ser menors. L’aposta pels fitxatges ha estat satisfactòria i crec que per afrontar totes les competiciones i assolir els objectius no necessitem només onze jugadors, sinó més de vint. Aquesta serà la línia fins a final de temporada. La possibilitat de fer 19 partits en dos mesos seria una gran notícia, però per això necessites un gran bloc, una gran plantilla.”

 

Espai d’Animació

“Des que hi ha la grada, tenim una animació bestial. Els encoratjo a seguir amb el suport perquè l’equip sigui cada dia més fort.”

 

Fitxatges al mercat d’hivern

“És un mercat complicat, però com a club sempre hem d’estar disposats a reforçar-nos i acceptar que pugui venir algun club a fitxar-nos jugadors. Sempre hem de tenir la responsabilitat de millorar.”



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa