Món Esport
Luis Enrique: “No tinc temor, però ningú pensa que estigui fet”
  • CA

L’Atlètic de Madrid ha de fer dos gols, com a mínim i evitar que el Barça li’n faci els mateixos -o més- per superar l’eliminatòria de semifinals de la Copa del Rei. El resultat de l’anada, 1-2 pels blaugrana, deixa la final més a prop pels barcelonistes, tot i que Luis Enrique no es refia del conjunt de Diego Pablo Simeone: “No tinc temor especial. Tinc la preocupació lògica d’aquest tipus de partits, on el resultat de l’anada és bo. Però cap jugador pensa que està fet, tot el contrari, el rival té la suficient categoria. Patirem i necessitarem oferir la nostra millor versió.”

De fet, en aquesta mateixa línia, el tècnic asturià és conscient que l’Atlètic de Madrid presentarà una versió diferent de les ofertes en les últimes visites al Camp Nou, on els matalassers han mostrat un esquema defensiu, amb pressió més baixa i buscant els contraatacs per fer mal a la defensa avançada del Barça. Amb el resultat de l’anada i la necessitat de fer dos gols, Simeone haurà d’arriscar. “De l’Atlètic hem vist sempre bones actuacions, però més tancat al seu camp que en situacions de pressió alta. Pel resultat, sí que podem veure un altre Atlètic de Madrid, arriscant més i fent pressió més alta. Aquestes són les dificultats”, ha manifestat Luis Enrique.

 

Aquestes són les reflexions més interessants de la roda de premsa del tècnic blaugrana:

Només guanyar

“A pesar que el resultat ens va bé, no ens hem de conformar amb l’empat. Hem de sortir a guanyar. És cert que no els val un gol, en necessiten dos. I nosaltres volem guanyar, més enllà de l’eliminatòria. És una equació que sempre ens ha funcionat i no l’hem de variar. Serà un duel atractiu.”

 

Les targetes condicionen?

“Afortunadament són experts en partits d’importància i no condiciona per a res. No els ha de condicionar, perquè el primer objectiu és guanyar l’Atlètic, superar l’eliminatòria i anar a la final.”

 

Les lesions de Busquets i Iniesta

“Estan cada dia millor i això és una notícia molt positiva per a nosaltres. És una possibilitat que es recuperin per demà. Pot ser que hi siguin, pot ser que no.”

 

La recuperació de Piqué

“En principi també està molt millor. Parar abans que la molèstia anés a més va ser una bona solució i està a disposició per demà.”

 

Possible tercera final de Copa per a Luis Enrique

“La Copa té aquest condicionant de jugar-se en pràcticament un mes. És un torneig molt atractiu, que se’ns dóna especialment bé, i seria una gran fita poder aconseguir la victòria i arribar a la final. Després, veurem davant quin rival i en quines condicions. Arribar-hi i no guanyar-la no serveix de res.”

 

Menys opcions per al pivot i l’extrem

“Tinc menys opcions al pivot, és cert, però també tinc opcions de situar jugadors a la banda, com Denis. Sempre hi ha possibilitats, menys que en la posició de pivot, però molt interessants i de nivell.”

 

Messi i un pacte per substituir-lo

“Tinc per norma parlar molt amb els meus jugadors de coses banals. De les importants ja us ho podeu imaginar. No té cap secret.”

 

El nivell d’Aleix Vidal

“Així és el futbol. Ha tingut oportunitats i les ha aprofitat. No tinc cap queixa dels entrenaments. Al final són els minuts de competició els que dicten si tens nivell o no. Al principi vaig considerar que tenia coses a millorar i ara està a un nivell altíssim, és una gran notícia. Està aportant moltes coses, una meravella, una opció més per a l’equip.”

 

Els fitxatges, cada cop més importants?

“No tinc aquesta sensació. Tinc una plantilla d’altíssim nivell i és impossible valorar el rendiment dels nous jugadors fins que no acabi la temporada. El període d’adaptació de cada un és independent. Sempre he tingut la sensació que els fitxatges ens han ajudat. Alguns poden estar millor o pitjor, però no tinc cap queixa del seu rendiment.”

 

El cos tècnic surt reforçat de les decisions encertades?

“A mi això m’és igual. Faig la meva feina, que és la d’entrenador, surti bé o no. És indubtable que som més forts mentre més jugadors puguin participar. No hi ha una altra manera de conquerir títols que no sigui amb l’ajut de tots. Al món on estem, només que perdis i facis rotacions, ja saps què et passarà. Això és el que representa ser entrenador d’aquest equip. El que no canviarà és que, agradin o no les decisions que prengui, no les canviaré. Seria faltar-me la respecte a mi i als meus.”

 

Les pressions del Madrid per jugar a Balaídos

“Estaria encantat de respondre la pregunta com aficionat al futbol. Aquí sóc entrenador del Barça i només parlo dels rivals quan ens enfrontem a ells.”



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa