Món Esport
Luis Enrique: “No crec que ningú s’atreveixi a dir que el resultat serà determinant”
  • CA
Luis Enrique Martínez, en la roda de premsa prèvia al Barça-Madrid. | EFE

Luis Enrique té claríssim que el clàssic de demà no marcarà un abans i un després en la cursa pel títol de Lliga. El Barça arriba a sis punts del Reial Madrid i els blancs aterren al Camp Nou amb la moral pels núvols, després de golejar l’Atlètic de Madrid al derbi i de vèncer, amb dubtes, però amb efectivitat, un Sporting de Gijón valent. Els dos darrers empats blaugrana han deixat els madridistes a una distància preocupant, sobretot si el clàssic no acaba de la banda barcelonista.

Tot i això, el tècnic culer creu que, independentment del resultat, encara quedarà molta Lliga per disputar-se. “No crec que ningú s’atreveixi a dir que el resultat serà determinant. Estem parlant de la jornada 14 i arribem a un clàssic en el qual els punts seran interessants, però de cap manera decisius”, ha comentat. L’asturià, però no amaga la necessitat del seu equip d’aconseguir la victòria per no perdre més distància respecte el seu etern rival: “Pel que significa a la classificació, sense cap dubte estem més necessitats, no crec que estigui inventant la pólvora. Però té molt poc a veure la classificació amb el què són aquest estil de partits.”

 

L’entrenador del Barça també ha volgut deixar clar que el seu equip, tot i els mals resultats obtinguts darrerament, no és inferior a cap dels favorits per aixecar els grans títols europeus. De fet, Luis Enrique creu que el Barcelona encara està per sobre la resta: “Veure com l’equip competeix cada dia em fa ser optimista. També veig que hi ha equips a Espanya i Europa amb molt bon nivell, però cap ens supera”.

Aquestes són les reflexions més interessants de la roda de premsa de Luis Enrique:

 

Quin Reial Madrid espera

“En principi, ens trobarem el mateix Reial Madrid des de l’arribada de Zidane. Un equip molt ben organitzat defensivament, que no necessita la pilota per poder competir i que basa el seu potencial en una gran transició ofensiva i en aprofitar la pilota parada. Aquestes són les seves grans virtuts, a banda d’una qualitat individual fora de dubtes.”

 

Iniesta i l’estil

“A més del capità, és un dels referents de l’estil. Però no crec que l’estil varii per l’aparició d’un sol jugador. És una idea col·lectiva i necessita dels mateixos principis per a tots.”

 

Què canvia del Madrid amb tres o quatre migcampistes?

“El que canvia és que, si juguen en 4-1-4-1, normalment juga Casemiro, que els dóna més tranquil·litat per tapar espais. Si juguen en 4-4-2, un dels mitjapuntes acaba baixant i acaben en 4-5-1. La idea és la mateixa, hi haurà pocs matisos i canviarà la individualitat. Per això els sistemes, molts cops, no tenen massa a dir, depèn dels jugadors que posis sobre el camp.”

 

Guanyar i acabar amb les crítiques

“És important guanyar pel que significa guanyar a un rival directe. Prerendre que s’acabin les crítiques seria ser molt ingenu i innocent. Sempre hi són i ja les considero, fins i tot, necessàries.”

 

Dormirà bé

“Jo dormo perfectament. No és el meu primer clàssic, n’he viscut suficients per saber que és un partit preciós per disputar. Controlar les situacions és bàsic i si no les controla l’entrenador, poc puc demanar als jugadors.”

 

Chapecoense al Gamper

“Qualsevol actuació que pugui beneficiar en el futur immediat d’un club amb el qual tots ens hem solidaritzat i hem intentat compartir el dolor seria bona. Segur que els clubs arribaran a l’acord que considerin oportú, tot i que no depèn de mi.”



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa