Content, però alertat. Motivat, però advertit. Queda molta Lliga, també molta Champions League, i la victòria del dimecres passat ha de servir als futbolistes blaugrana per fer un nou pas de gegant en la recerca dels títols. Luis Enrique ho ha deixat clar, no s’hi val relaxar-se i cal mantenir “el seny”, després d’una remuntada davant el PSG que ha elevat els jugadors del Barça a la categoria de semi-déus.

“Sens dubte, és un hàndicap a valorar i que hem de resoldre [baixar del cel]. Em refio del seny, la intel·ligència i l’experiència dels jugadors perquè sabem que estem al tram final de temporada i que queda tot per disputar. Hi ha rivals del nostre nivell que anhelen el mateix que nosaltres”, ha alertat el tècnic asturià, que no vol distraccions abans del partit davant el Deportivo d’aquest diumenge.

 

Aquestes han estat les reflexions més interessants de la roda de premsa de Luis Enrique:

La victòria reforça el vestidor?

“És un estímul per a tots, però sempre he vist unió entre els jugadors. No només hi som a les verdes, sinó també a les madures. El nostre equip ho ha fet sempre. És bonic celebrar títols, però quan ens hem d’aplegar per celebrar derrotes també ho fem.”

 

Canvis després de la remuntada

“Preparem tots els partits amb la mateixa intensitat. Tots els partits de Lliga tenen el mateix premi. Si hi ha matisos a fer als jugadors, ja són coses normals que passen sempre i que els entrenadors valorem.”

 

“No ha canviat res, perquè seria de sonat si canviés alguna cosa pel què hagi passat en 95 minuts.”

 

Conscients de la gesta?

“De l’únic que som conscients és que queda tot per decidir. Hi haurà vuit equips a la Champions, estem lluitant la Lliga amb dos rivals més i estem a la final de Copa. Aquesta és la única realitat. Pot significar zero títols, un, dos o tres. Ens hem de centrar en el què podem controlar.”

 

Arbitratge de dimecres

“Passa paraula.”

 

Preparació física

“No preparem la temporada per arribar al 100% al tram final, sinó que volem estar al 100% en tots els partits. L’objectiu és ser competitiu en la jornada 1 i en la 38, perquè sinó la Lliga la perds. Aquesta és la dificultat de gestionar competicions.”

 

Conservarà el 3-4-3?

“Si alguna cosa no em podeu dir és conservador. No hi ha res a conversar. Farem sempre el millor per a l’equip, sigui el que sigui.”

 

Partit davant el Deportivo

“Em preocupa tot el que té a veure amb al Dépor, els canvis i recursos que poden fer servir. És una jornada especial per tot el viscut anteriorment, però ens juguem tres punts.”

 

“En una setmana han jugat tres partits i han sumat cinc punts. Suposo que la propera setmana Pepe Mel agrairà tenir temps per entrenar. Serà un rival perillós al seu estadi, amb moltes jornades per acabar i amb tot per decidir.”

 

Temporada difícil per aïllar els jugadors de l’entorn?

“No, en aquest sentit és el mateix que cada any. Els jugadors hi estan acostumats. Potser agafa per sorpresa als nous, però s’adapten ràpid a allò que és viure en aquest tipus de clubs.”

 

Evolució de Neymar Jr

“No podem pensar que només evolucionen els joves, sempre es pot evolucionar si tens la mentalitat adequada. Neymar manté una evolució molt positiva des que va arribar al Barça i és un dels millors del món. És convenient i adequat que busquin millorar.”

 

Renovació de Rakitic

“Una molt bona notícia, pels seus números, pel rendiment, per tot això que ha aconseguit aquí i per la seva contínua recerca de buscar millores.”Més notícies

Nou comentari