Món Esport
Luis Enrique: “La manca de regularitat és una evidència”
  • CA
Luis Enrique, durant l’entrenament d’aquest dimarts. | EFE

Luis Enrique no està content. L’entrenador del Barça ha admès, aquest migdia en la roda de premsa prèvia al partit davant l’Hércules, que el seu equip no està essent regular i que, en força ocasions, el joc s’està accelerant per l’empenta del trident en direcció a la porteria contrària. “La manca de regularitat és una evidència, però no exageraria”, ha comentat, fent referència a les sensacions que generava l’equip abans d’aconseguir el triplet d’ara fa dues temporades.

“Això no significa que haguem de millorar moltes coses, som els primers en reconèixer-ho”, ha explicat a la Ciutat Esportiva Joan Gamper, dos dies després de l’empat a Anoeta davant la Reial Societat. “A partir d’aquí, crec que és evident que hem de millorar, hem de ser més regulars, però no veig cap senyal per preocupar-me excessivament, més enllà dels diferents episodis que s’han anat succeïnt al llarg de la temporada. I tots en som conscients. No es tracta de demanar res, sinó d’oferir-li coses a l’espectador”, ha volgut manifestar.

 

Aquestes han estat les reflexions més interessants de la roda de premsa de Luis Enrique:

 

El partit davant l’Hèrcules

“És la primera eliminatòria, bàsica i primordial per aconseguir l’objectiu, que és guanyar el títol. Moltes vegades, l’equip d’inferior categoria guanya partits i eliminatòries a equips de primera divisió, amb la qual cosa estarem atents a totes les complicacions.”

 

“No he donat la llista encara. És una eliminatòria que, per norma, juguen jugadors que no estan tenint més minuts. No m’han de demostrar, ni ensenyar-me res, sinó disfrutar dels minuts que tinguin. M’agrada moure els jugadors i així són més forts.”

Sensacions de l’equip després d’Anoeta

“L’equip està bé. Vam tenir més premi del que mereixíem amb el punt, però està bé. Això forma part de les temporades.”

 

El joc de possessió i el mig del camp

“Entenc que quan hi ha resultats adversos apareixen bolets contínuament. És evident que el perfil dels jugadors marca l’estil de com hem de jugar. Volem utilitzar la possessió, però el perfil condiciona l’atac que es pot produir. En moltes ocasions accelerem el joc degut a la pólvora que tenim al davant, però la idea segueix essent la mateixa, possessió llarga i buscar espais per generar perill. La resta és oportunisme i accepto la meva responsabilitat.”

 

Content amb l’estil?

“A la Champions sí, a la Lliga no tot el que busquem. I a la Copa t’ho dic demà. Dir que la idea és bona quan guanyem títols és fàcil i que és dolenta quan empates, també. Això no funciona així, no hem canviat la idea. No m’inventaré res. Seguim millorant les fases del joc, intentem aprofitar espais i que no n’estem tenint és una evidència. Però no canviem l’estil, com l’hem de canviar? Vuit o deu títols no està gens malament.”

 

Segueix pensant que té la millor plantilla?

“Ja sabia que la frase seria un bumerang. Avui em torna. Que la plantilla fos la millor, ja vaig dir que ho hauríem de referendar amb resultats. En aparença, segueixo opinant el mateix. Per a mi, segueix essent la mateixa plantilla dels tres anys, però l’entrenador seguexi sent el mateix paquet.”

 

La recuperació d’Iniesta

“Andrés està a l’espera que se li dóni l’alta, però està entrenant amb nosaltres i es troba en plenitud de condicions. No jugarà demà perquè està sancionat, sinó disputaria minuts segur. Està a disposició de l’entrenador.”

 

Paco Alcácer

“L’equip no necessita els gols d’Alcácer. Crec que l’heu de deixar en pau, ja prou de posar-li pressió. El que li aniria bé a Paco és disposar de la tranquil·litat necessària. Ens hem de deixar de centrar en aspectes negatius, tinc plena confiança en ell. Em sembla, fins i tot, ridícul.”

 

El casament d’Aleix Vidal

“Està disponible per jugar demà, per anar convocat, ha entrenat amb el grup. No tinc per norma fer públiques les converses que tinc amb els jugadors. Jo decideixo i accepto les responsabilitats.”

 

L’accident d’avió de Chapecoense

“Es una tragèdia enorme. Crec que necessita una profunda investigació perquè es demostri que s’han complert tots els requisits de seguretat. Això no afecta només a l’esport, sinó a famílies i persones. És un pal enorme, que lamentem.”



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa