Món Esport
Luis Enrique: “L’evolució converteix Messi en un futbolista total”

“És un jugador únic”. D’aquesta manera ha acabat el discurs sobre Lionel Messi el seu entrenador, Luis Enrique Martínez, en la resposta més extensa de la roda de premsa prèvia al partit davant la Reial Societat, aquest dijous al Camp Nou. El tècnic asturià s’ha esplaiat a l’hora de valorar l’evolució del crack argentí, del qual ha destacat la maduresa com a factor clau: “L’evolució està fora de qualsevol dubte. És un procés que té a veure amb la maduresa del jugador i de la persona. Hem vist anys on Messi era l’únic golejador i l’evolució el converteix en un futbolista total, amb possibilitats de fer qualsevol cosa en atac i en defensa. Anirà suplint les carències en un futur llunyà quan les condicions físiques vagin avall. És el prototip de jugador que, tot i tenir un bon físic, el necessita poc perquè és capaç de jugar a un o dos tocs, de saber on són els espais, de jugar sense pilota i de conèixer quin és el posicionament al camp.”

A banda, el dubte de l’alineació del dijous rau al mig del camp, on no hi podran ser Sergio Busquets, ni Andrés Iniesta, que seran baixa per lesió. Preguntat per les possibilitats en la posició de migcentre, Luis Enrique no ha volgut donar pistes a Eusebio, però sí que ha posat sobre la taula les necessitats del seu equip davant la pressió del rival. “El jugador que jugui aquí tindrà dificultats per rebre, perquè ells tanquen opcions i busquen aillar-nos. Hem de solventar aquest tipus de posicionament”, ha comentat.

 

Aquestes són les reflexions més interessants de la roda de premsa del tècnic:

La pressió de la Reial Societat

“Serà una de les fases del joc on més ens obligaran. El fet que la Reial jugui igual a casa i a fora i que basin el seu estil en la pressió s’ha de valorar i superar per tenir opcions d’endur-nos el partit i l’eliminatòria. La pressió té dificultat perquè una pèrdua prop de l’àrea implica molt risc.”

 

Similitut dels darrers partits

“És evident que no juguem a Anoeta i que a casa nostra hi ha molts factors positius, a pesar que tinguin la mateixa idea. Espero la mateixa resposta de la Reial Societat des de l’inici del partit. Nosaltres intentarem fer un bon partit en totes les fases del joc.”

 

La trampa del marcador a favor

“Seria un gran problema si cometéssim l’error de confiar-nos. Sempre hem tingut l’objectiu d’anar a buscar la victòria en cada partit. Davant d’aquest rival, per com juguen i com rendeixen, és un partit molt perillós. Els jugadors en són conscients i coneixen la dificultat. La Reial no té res a perdre.”

 

L’estat d’ànim de l’equip

“Crec que l’estat d’ànim és l’òptim. És el mateix que veig des de l’inici de temporada. Idees positives, optimisme dins l’equip. Els resultats l’únic que fan és reforçar aquesta idea i aquest optimisme; ens van molt bé. Veig el mateix ambient, la mateixa predisposició i actitud que fa tres anys. És més, la veig créixer. El mateix desig, gana i afany per seguir fent història.”

 

La situació d’Aleix Vidal

“No he observat excessius canvis. Sempre l’he vist en la mateixa línia, quan s’entrena i quan competeix. No és que hagi fet alguna cosa que m’hagi fet canviar. Hi ha coses en les quals es poden millorar, però això els passa a tots. S’han d’aprofitar els minuts de competició i d’entrenament. El cas d’Aleix és el mateix cas dels altres companys.”

 

Nivell dels arbitratges. És bo?

“Jo crec que sí, però necessiten ajut per part dels interessats, jo el primer. Sempre veiem les accions del propi equip, mai en contra. És una feina molt difícil que sempre hem valorat, no necessiten crítiques.”Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa