Món Esport
Luis Enrique es treu un pes de sobre
  • CA

La renovació de Luis Enrique ha deixat d’estar subratllada en groc a la taula del secretari tècnic Robert Fernández. L’entrenador va anunciar, aquest dimecres, que deixarà la banqueta del primer equip del Barça a final de temporada, sorprenent tots els periodistes presents a la sala de premsa Ricard Maxenchs del Camp Nou, però essent coherent i fidel a la seva manera de treballar.

Luis Enrique, com ha fet amb les convocatòries i les evolucions de lesió, va decidir anunciar la seva marxa, en primer lloc, al vestidor. En acabar el partit davant l’Sporting de Gijón, en el qual va arribar a substituir Luis Suárez i Lionel Messi, el tècnic va reunir el seu staff i els jugadors i els va comunicar la decisió, presa amb meditació i seguint les seves pròpies normes per tal d’evitar filtracions interessades i rumorologia al voltant de la seva continuïtat a la banqueta.

 

L’asturià marxa del Camp Nou de la mateixa manera que va arribar. Visiblement esgotat, però convençut de la conclusió a la qual ha arribat. Luis Enrique no ha permès que ningú li percebés els dubtes i s’ha mostrat, en aquests gairebé tres anys de direcció, segur de totes les determinacions preses dins i fora els terrenys de joc. No ha mentit al club, no ha donat falses esperances als màxims responsables de l’organització esportiva professional i no ha volgut allargar un projecte que havia iniciat un procés d’estancament evident.

Quan Pep Guardiola va deixar el Barça, l’estiu del 2012, ho va fer conscient que un cinquè any governant el vestidor blaugrana hagués trencat l’estabilitat del grup i hagués perjudicat un viatge de somni al capdavant de l’equip. “Si segueixo, prendrem mal”, va dir. A diferència del seu company i amic, Luis Enrique no ha volgut forçar la màquina. Amb un tercer any n’ha tingut prou i ara, després d’una etapa indiscutiblement exitosa a nivell de títols, ha decidit frenar, aturar el vehicle i baixar, sabedor que el conductor, després d’una bona estona guiant l’automòbil, necessita una estona de descans.

 

L’entrenador asturià marxarà amb un bagatge difícil de millorar. En dues temporades i mitja, Luis Enrique ha dut l’equip blaugrana a aixecar vuit títols de deu possibles, amb triplet inclòs i amb la possibilitat, encara, d’aixecar-ne tres més, tot i la dificultat que comporta la remuntada a la Lliga de Campions davant el PSG. A més, el xixonès ha anunciat la seva marxa el dia que el Barça s’ha tornat a col·locar líder de Primera Divisió, poques setmanes després de la punxada al Villamarín que semblava deixar la Lliga a una distància inassolible. Ara, amb tot per davant i amb la decisió presa, l’equip i el mateix tècnic s’alliberen. La pressió es desinfla i les obligacions futures desapareixen. Mancarà per veure si la conjuntura afavoreix o perjudica el rendiment dels professionals.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa