Món Esport
Luis Enrique: “Em sento alleujat”
  • CA

Luis Enrique ha admès haver-se tret un pes de sobre amb l’anunci de la seva marxa. El tècnic blaugrana ha afirmar sentir-se “alleujat”, tres dies després de fer oficial la decisió de no renovar el seu contracte i d’abandonar la banqueta del Camp Nou a finals d’aquesta temporada. En la roda de premsa prèvia al partit davant el Celta de Vigo (dissabte, 20:45h), ‘Lucho’ s’ha mostrat relaxat, però conscient de l’exigència que tindran els tres mesos que li resten encara al capdavant del primer equip del Barça.

“Estic igual. En quatre dies no perdo la força. En certa manera he quedat alleujat i focalitzant l’atenció en aquest final de temporada, pel que singifica, per les possibilitats que tenim i pels objectius que busquem”, ha explicat l’encara entrenador del Barça. Preguntat per les paraules de Pep Guardiola en relació a la seva sortida, Luis Enrique ha coincidit amb el tècnic de Santpedor a l’hora de valorar la necessitat d’aïllar-se per prendre decisions: “Si ho ha dit en Pep, segurament és veritat. Això d’anar a la teva, clarament es refereix a l’entorn. Però jo tinc molt en compte l’staff per prendre decisions, imagino que en Pep també. És una professió diferent en la qual la presa de decisions és constant. És quelcom que acceptem tots els entrenadors.”

 

Aquestes són les reflexions més interessans de la roda de premsa de Luis Enrique: 

L’entorn produeix desgast?

“No. És evident que hi ha clubs que tenen major repercussió, però aquesta és una tara que tinc jo com entrenador, no saber desconnectar. Això fa que estigui connectat massa hores. Hi ha entrenadors que hi són molts anys i gaudeixen al màxim la professió. No és el meu cas.”

 

El seu staff tècnic segueix o també plega?

“He parlat de manera individual. No té cap sentit fer-ho de manera col·lectiva. És una decisió personal i privada.”

 

Guardiola va dir que plegava perquè “prendrem mal”. Pensa el mateix?

“Tinc una relació ideal amb el vestidor. La decisió és personal i és per allò que us he comentat. No perquè ningú m’hagi de fer mal o jo n’hagi de fer. A mesura que han passat les temporades he tingut millor relació amb la plantilla.”

 

Donarà alguna opinió sobre el nou entrenador?

“No parlo de suposats, ni de coses possibles. Només m’obsessionen els tres mesos al club, gaudir-los, mostrar la meva millor versió i guanyar títols. Per això vaig venir aquí. No penso distorsionar el meu objectiu.”

 

En el desgast, influeix el fet de ser culer?

“Depèn de cada un. No té res a veure com es viu la professió amb els colors que es defensin. Sempre hi ha un patiment quan t’afecta, per les simpaties, però té més a veure amb la professió.”

 

Plans de futur i possibilitat d’entrenar a Anglaterra

“No sé què passarà al futur. El que sí que sé és que potser la meva dona no m’aguantarà un any sencer a casa. El mal temps l’aguantaria, però un o dos anys a casa potser és més complicat per ella.”

 

Ha pogut donar el 100%?

“No el vull desdir, però tinc per norma donar el 100% a tot arreu on vaig. No tinc res pel qual penedir-me, tampoc en la meva actitud. Segur que hi ha moltes coses a millorar, sóc molt autocrític i això és una de les causes de la decisió.”

 

Ajudarà la secretaria tècnica amb la confecció de l’equip?

“Em quedaré al marge, clarament.”

 

El Celta és l’últim equip que els ha guanyat en Lliga. Això afecta?

“Fa molts partits d’aquesta derrota, un fet que em fa estar content. Això indica que el Celta és un equip molt complicat. A més, dels equips que ens han guanyat, el Celta ho ha fet jugant a futbol, a diferència d’altres, que ho han fet posant traves. Els jugadors ho saben, no són tontos.”

 

Serà una prova de cara al PSG?

“No, perquè el tipus de defensa que fa el Celta és totalment diferent. Repeteix uns contra uns claríssims i el PSG pressiona de manera col·lectiva. No té paral·lelismes.”

 

L’equip ha reaccionat després de París

“És una evidència. Quan hi ha mals resultats, donar-li la volta i generar confiança és important per millorar. Estem en aquesta línia, en aquest procés, no només guanyant partits sinó reduint l’avantatge respecte els rivals.”

 

Opcions del Sevilla a la Lliga

“Com que tinc experiència, tots els equips que matemàticament tinguin opcions de guanyar són candidats.”



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa