Lluís Carreras, director de futbol de la precandidatura de Toni Freixa

Toni Freixa ha anunciat aquest dimarts que Lluís Carreras serà el director de futbol de la seva precandidatura a les eleccions del Barça. Si Fidels al Barça guanya els comicis del pròxim 24 de gener, l’exjugador i fins ara entrenador tindrà la funció de prendre les principals decisions que afectaran l’estructura de la secció de futbol, des de les categories més joves del futbol formatiu fins al primer equip. “Seré l’encarregat d’escollir, primer, el director esportiu. Després, i conjuntament amb aquest, decidirem qui és l’entrenador del Barça. Ho faré amb responsabilitat, respecte, discreció, coneixements i estima al club de la meva vida perquè els socis se sentin orgullosos”, ha declarat.

Carreras, format com a futbolista a les categories del club culer i exentrenador d’equips com el Sabadell, el Mallorca, el Saragossa o el Nàstic de Tarragona, liderarà una estructura “que estarà basada en quatre direccions: el president, el director general esportiu, el director de l’àrea esportiva i el director de l’àrea de metodologia i captació”. En la compareixença celebrada a la Sala Roma del Camp nou, s’ha mostrat molt crític amb el mandat de Josep Maria Bartomeu: “Els que manaven no creien en el model”. No ha volgut revelar cap dels noms que té al cap per incorporar a la secretaria tècnica, ja que segons el seu parer “la idea va més enllà de les persones” i “tant és qui la dugui a terme, l’important és que es dugui a terme”.

“No parlarem de noms de jugadors. El club travessa una situació complicada i serà difícil fitxar el mes de gener. La direcció esportiva i el departament de metodologia ho estan estudiant”, ha dit en relació amb la pròxima finestra de mercat de fitxatges. Carreras, contundent a l’hora d’expressar-se, també ha deixat molt clar que vol que Messi continuï. “Messi ha estat, és i serà el millor jugador de la història del futbol. Genera més del que costa. Per convèncer-lo haurem d’escolar-lo i analitzar bé la proposta que li podem fer”, ha reflexionat. Futbolísticament ha assenyalat que veuria amb bons ulls el retorn de Neymar, ja que “compleix tots els paràmetres metodològics per jugador del Barça” i “és un gran futbolista”, però ha titllat el seu fitxatge “d’inviable” i ha remarcat que més enllà dels terrenys de joc “hi ha altres coses”.

Freixa, sobre Laporta i Rosell: “Ara són amics? Ja els convidaré a la llotja i els asseuré junts”

Toni Freixa també s’ha posicionat sobre el futur de l’argentí i la possible repatriació del brasiler. “Messi és el millor jugador de món i hem de deixar-lo tranquil. Si guanyem les eleccions, parlarem amb ell per conjugar els seus interessos amb els de l’entitat. Ningú és més important que la institució”, ha dit sobre el primer; “Farem els fitxatges basant-nos en paràmetres tècnics, però el president sempre tindrà l’última paraula. En el cas de Neymar jo diré que no torni per com s’ha portat amb el Barça”, ha afegit en relació amb el segon. “No és veritat que el president no hagi de saber de futbol. Sempre té l’última paraula, encara que és important que no se salti estructures”, ha insistit.

El líder de Fidels al Barça, optimista amb la recollida de signatures que iniciarà aquest dimecres, creu que “no tenim excuses per no fer l’Espai Barça” i que “el projecte es podrà fer sense cap mena de dubte”. Freixa ha insistit més d’una vegada que, si els socis li fan confiança, ell treballarà per “cultivar la seva fidelitat”. També ha utilitzat la ironia quan ha estat preguntat per la reconciliació entre Joan Laporta i Sandro Rosell –“Ara són amics? Ja els convidaré a la llotja i els asseuré junts”– i per les crítiques de Florentino Pérez a les televisions amb drets d’emissió de les competicions: “Se li haurà espatllat el botó de Real Madrid TV”. “Cada jornada veiem que cal un canvi institucional per recuperar el respecte”, ha sentenciat sobre les ajudes arbitrals al club blanc.Més notícies

Toni Freixa: “Dos precandidats del Barça s’han reunit amb Puigdemont”

“Caldrà saber els motius d’aquestes trobades i què es pretén”, opina el també aspirant a la presidència blaugrana

Farré proposa que el Barça creï una marca tèxtil pròpia que generi riquesa a Catalunya

El precandidat vol generar entre 2.000 i 3.000 llocs de treball en tota la cadena de producció i que el club blaugrana aconsegueixi els ingressos directes que ara s’emporta Nike

Nou comentari