Món Esport
La llista de “les mentides de Bartomeu”, explicades per Laporta
  • CA

Joan Laporta, president del Futbol Club Barcelona, ha ofert una roda de premsa per detallar la situació econòmica del Barça i ha estat molt contundent amb la gestió de la junta directiva anterior, encapçalada per l’expresident Josep Maria Bartomeu. Laporta, que ha tingut accés a les conclusions gairebé definitives de la due diligence, ha constatat amb números que l’herència rebuda és “nefasta” i “calamitosa”. És per això que ha aprofitat aquests resultats de l’auditoria, els quals es detallaran de forma final el pròxim mes de març, per respondre tots els punts de la carta oberta que Bartomeu li va escriure la setmana passada. Laporta ha anat al gra i, sense adornar-ho, ha assegurat que “dels vuits punts que ha redactat, tots ells són mentides”. Aquestes són les vuit mentides de Bartomeu, explicades pel nou president del Barça.

1. Els comptes de la temporada 2019-2020

L’expresident Josep Maria Bartomeu deia en la seva carta que l’exercici econòmic del seu mandat va ser correcte perquè va ser aprovat en l’Assemblea de Compromissaris del passat mes de juny, amb el suport de la junta directiva actual. Laporta considera que això és una mentida perquè “vam aprovar els comptes de la 19-20 per raons tècniques i per no paralitzar l’activitat normal del club”.

2. La dimissió de Bartomeu

En la seva carta, l’expresident assegura que la seva junta directiva, amb ell al capdavant, va dimitir per “no posar en risc la salut dels socis”, ja que el PROCICAT va autoritzar el vot de censura. Laporta, contundent, l’ha contradit: “Bartomeu i la seva junta diuen que van dimitir pel PROCICAT. Mentida. El vot de censura hauria guanyat i ells ho sabien”. A més a més, explica que un informe del 2019 deia que el Camp Nou tenia uns problemes de deteriorament que posaven en risc la salut de la gent que hi entrava i que les obres no s’han fet fins ara.

3. Les pèrdues per la pandèmia

Bartomeu escriu que es van perdre fins a 375 milions d’euros a causa de la pandèmia i que això explica les pèrdues totals del Barça, que s’apropen als 400 milions d’euros. Laporta desmenteix aquesta afirmació, torna a titllar l’expresident de mentider i redueix la quantitat que defensa Bartomeu fins als “91 milions d’euros”.

4. La rebaixa salarial

En el text que l’expresident va fer arribar a Joan Laporta també parla de la rebaixa salarial de la massa esportiva del club. Bartomeu la situa en un 12% i en uns 200 milions d’euros. El president actual rebaixa aquesta xifra als 60 milions i, a més a més, assegura que “no ha estat una reducció salarial, perquè s’han diferit els pagaments en bonus i primes”.

5. El Barça Corporate

Per justificar que l’herència deixada no era tan dolenta com assegura Laporta, Bartomeu afirma, en la seva carta, que el club tenia la possibilitat de vendre el Barça Corporate per poder augmentar els ingressos de l’entitat. Tanmateix, Laporta ho ha refutat en la seva roda de premsa, assegurant que això és “pa per a avui i gana per a demà” i que aquest ha estat el “modus operandi de la junta anterior, que mai volia afrontar els problemes”.

6. El cas Neymar

Bartomeu havia criticat a Laporta la forma amb la qual es va tancar el cas Neymar ara fa unes setmanes, quan el club i el futbolista van fer les paus i van retirar les seves respectives demandes. L’expresident assegura que el Barça hauria guanyat més de 16 milions d’euros si això hagués tirat endavant. En canvi, Laporta destaca que hi havia “quatre demandes entrecreuades” i que, si el club no guanyava, podia arribar a perdre fins a 7 milions d’euros. Amb contundència, recorda el següent: “Josep Maria Bartomeu va fer molt mal a la imatge i economia del Barça amb el cas Neymar. Va fer un pacte vergonyós amb la fiscalia en el qual es condemnava el club per primer cop a la història. En canvi, el senyor Bartomeu i el senyor Rosell quedaven exonerats.”

7. La gestió econòmica del club

La setena mentida que Laporta assegura que Bartomeu diu en la seva carta és que la seva gestió esportiva i econòmica va ser la necessària per la competència dels altres clubs d’Europa. “La política esportiva dels darrers anys ha estat nefasta. Des que el club va invertir els 222 milions d’euros de Neymar, els ha gastat de forma desorbitada i a la velocitat de la llum. Ha mentit dient que va apujar els salaris per poder competir amb altres equips. La despesa ha estat desproporcionada. A més a més, s’hauria d’haver confiat més en la Masia”, sentencia Laporta.

8. L’Espai Barça

En el seu escrit, Bartomeu presumeix del llegat patrimonial, amb el projecte de l’Espai Barça al capdavant. En aquest punt Laporta també hi veu diverses mentides. La primera és que assegura que totes les obres es van “pressupostar a la baixa i amb les factures fraccionades per no passar pels controls interns”. Posa l’exemple de l’Estadi Johan Cruyff, que “es va pressupostar en quatre milions i en va costar vint”. També diu que Bartomeu va ocultar que amb el seu projecte d’Espai Barça 12.000 socis passarien d’estar a primera graderia per anar fins a la tercera. Finalment, critica el referèndum que es va fer el respecte el 2019, perquè “no es va donar tota la informació necessària”.

Laporta depurarà responsabilitats

Els dos darrers punts de la carta de Bartomeu, el novè i el desè, són un seguit de conclusions on l’expresident assegura que, un cop es presentin els resultats de la due diligence de forma definitiva el pròxim mes de setembre, assumirà totes les responsabilitats. Laporta ho llegeix com una “demostració que Bartomeu sap que va cometre irregularitats”. Malgrat que no ha especificat en quina forma ho farà, el nou president ha assegurat que “depuraré responsabilitats”.



Més notícies
Joan Laporta, en roda de premsa | FC Barcelona
Laporta: “Bartomeu no s’escaparà de les seves responsabilitats”
Notícia: Laporta: “Bartomeu no s’escaparà de les seves responsabilitats”
Comparteix
El president del Barça ha ofert una roda de premsa per detallar la situació actual del club
Bartomeu, expresident del Barça | Europa Press
Bartomeu critica amb duresa Laporta i s’exculpa de la situació econòmica actual
Notícia: Bartomeu critica amb duresa Laporta i s’exculpa de la situació econòmica actual
Comparteix
L'expresident insinua que Laporta menteix amb les xifres i recorda que van ampliar el patrimoni del club

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa