Món Esport
Com estava la Lliga abans de l’aturada?
  • CA

Tot i que el coronavirus ha situat en escac el negoci del futbol i ha obligat moltes competicions a suspendre’s, la Lliga Santander espanyola ha resistit a la pandèmia i podrà finalitzar la seva temporada 2019/20 sobre el terreny de joc. Sense públic i amb moltes mesures de seguretat, però podrà fer-ho. A partir del pròxim dijous, la pilota tornarà a rodar i els vint equips que conformen la Primera Divisió estatal tindran l’oportunitat de lluitar pels seus objectius.

El cap de setmana abans que la Covid-19 ho aturés pràcticament tot, el Barça va recuperar el liderat de la Lliga gràcies al seu triomf per la mínima contra la Reial Societat i l’ensopegada del Madrid al camp del Betis. El conjunt blaugrana encara el tram final de la competició com a primer classificat, encara que ha de tenir ben present que no li servirà l’empat a punts amb el seu etern rival, ja que el goal average particular somriu els blancs gràcies a l’empat a res al Camp Nou i la victòria blanca al Bernabéu.

D’altra banda, la Lliga es va parar amb el Sevilla i la Reial Societat en tercera i quarta posició, respectivament. L’Atlètic de Madrid (sisè) està situat fora de les posicions que atorguen la classificació per a la pròxima edició de la Champions League, així que els de Simeone estan obligats a millorar si pretenen disputar la màxima competició continental la temporada vinent. El Getafe, cinquè, és el darrer equip en llocs europeus.

 EQUIPPUNTS
1Barça58
2Madrid56
3Sevilla47
4Reial Societat46
5Getafe46
6Atlètic de Madrid45
7València42
8Vila-real38
9Granada38
10Athletic Club37
11Osasuna34
12Betis33
13Llevant33
14Alabès32
15Valladolid29
16Eibar27
17Celta26
18Mallorca25
19Leganés23
20Espanyol20

A la part baixa de la taula, l’Espanyol haurà de suar fins al final si vol evitar baixar a Segona. Els pericos, cuers de Primera, estan a sis punts de la salvació quan falten onze jornades per disputar-se. El Mallorca i el Leganés són els altres conjunts que estan en les posicions de descens a la Lliga Smartbank. El Celta, l’Eibar i el Valladolid es miren el precipici des de ben a prop i hauran de vigilar molt si no volen perdre la categoria. Equips com el Betis, l’Athletic Club, Llevant i Alabès es troben en zona de ningú, però encara tenen temps d’apropar-se tant a les primeres posicions com a les darreres.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa