Món Esport
Lideratge per a Neymar Jr en el retorn a la Lliga
  • CA

Sense Lionel Messi, sancionat per acumulació de targetes grogues, ni Piqué, amb descans facilitat pel club, el Barça se la juga de valent a Granada (20:45h, Movistar Partidazo). L’equip de Luis Enrique no pot deixar-se cap més punt pel camí si vol competir la Lliga amb el Reial Madrid, líder a dos punts de distància dels blaugrana i amb un partit encara pendent a Vigo, davant el Celta, i necessita vèncer en terreny andalús pocs dies després dels sempre molestos partits de seleccions.

En els darrers anys, el Barça no ha tingut una bona relació amb el famós virus FIFA. Resultats inoportuns després de l’aturada internacional i futbolistes lesionats durant la disputa de partits amistosos amb les seves seleccions han impedit que la tornada a la feina, amb el club, sigui una bassa d’oli per a tots. Bons exemples són Sergi Roberto i Jordi Alba, lesionats amb el combinat estatal el passat mes d’octubre, i Arda Turan, el més recent, amb una lesió muscular que el mantindrà tres setmanes fora els terrenys de joc.

 

Però per al Barça no valen les excuses. El partit de Granada és vital per mantenir la pressió sobre el Reial Madrid a poques setmanes de visitar l’estadi Santiago Bernabéu, en un enfrontament que s’intueix com el més decisiu del campionat i el què, a priori, decidirà bona part del títol de Lliga. Però aquest Madrid-Barça serà el dia de Sant Jordi i els blaugrana han de fer la feina ben feta abans de desplaçar-se a la capital de l’Estat. Fins a sis partits tenen els de Luis Enrique en la prèvia d’aquest clàssic decisiu: Granada (Los Cármenes), Sevilla (Camp Nou), Màlaga (La Rosaleda), Juventus (Juventus Stadium), Espanyol (RCDE Stadium) i altre cop la Juventus (Camp Nou). Un mes d’altíssima exigència que comença aquest diumenge prop de l’Alhambra.

I per aquest decisiu enfrontament, l’home amb el millor estat de forma de la plantilla -físicament i mental- tindrà la possibilitat i l’obligació d’apropiar-se del lideratge habitual de Lionel Messi. Neymar Jr s’haurà de posar l’equip a l’esquena en motiu de la baixa del ’10’ i demostrar que el capità i principal estrella de la selecció brasilera és capaç de substituir el millor futbolista de la història i de fer-ho amb una nota alta. Les seves capacitats són indiscutibles i l’estat de gràcia en el qual es troba fan pensar que el Barça no hauria de tenir problemes a l’hora de superar un Granada molt lluny de la salvació. És l’hora de Neymar Jr.

 

L’aposta d’El Món:

 



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa