Món Esport
Les tres claus del Reial Madrid 2-3 Barça
  • CA

Ha semblat un partit de solters contra casats. Espais, curses llargues, pauses eternes sense bon joc, fases d’espectacle, connexions, desconnexions, errors defensius, gols i aturades. I intensitat, això sí. El Barça-Reial Madrid de Miami ha tingut de tot, inclòs els darrers minuts de Neymar Jr amb la samarreta blaugrana. Poc a analitzar, més enllà de la bona predisposició inicial dels culers, amb una pressió intensa i amb l’esperit d’oferir un bon futbol, i de la superioritat de l’equip B blanc en la segona part. Aquestes han estat, segons El Món, les claus del partit.

1. Pressió després de les pèrdues

Ha durat poc, menys de 25 minuts, però el Barça de Valverde ha tornat a presentar bones credencials. Almenys d’inici. La pressió dels deu jugadors de camp, en totes les línies del rival, ha sorprès el Reial Madrid, que no ha sabut com sortir del seu propi camp durant una llarga estona de la primera part. La intensitat per recuperar la pilota després de perdre-la va marcar bona part de l’èxit del Barça de Guardiola i el nou projecte d’Ernesto Valverde ho contempla com a prioritari. Aquesta pressió ha permès els blaugrana crear molt perill sobre l’àrea blanca, amb la defensa dels madridistes desllorigada per la sortida dels laterals i amb la superioritat numèrica dels barcelonistes.

 

2. Connexions i desconnexions

És un amistós de pretemporada i no té cap tipus d’importància, però el Barça ha sobrepassat el Reial Madrid durant els primers vint minuts de partit i durant l’inici de la segona part, on ha estat intens i demostrant voluntat de marejar els blancs amb la pilota com a protagonista i amb la participació activa de Messi, Iniesta i Neymar Jr. Però les costellades ja ho tenen. L’espectacle i la concentració no duren els noranta minuts, ni en un equip, ni en l’altre. Quan el Barça ha abaixat els braços, el Madrid ha aconseguit empatar. I quan ho han fet els merengues, el Barça ha fet el tercer. 

3. Cillessen decisiu

El porter holandès ha tancat una gira pràcticament brillant. De menys a més, però començant ja a un nivell molt alt, ha acabat lluint-se davant el Reial Madrid i davant futbolistes d’una categoria tècnica brutal. Sempre ben col·locat, atent a la pilota parada i a les segones jugades, manant i imposant-se a la seva defensa, Cillessen s’ha mostrat molt segur sota els pals de la porteria blaugrana, una zona sempre molt crítica i d’una pressió gegantina. A més, l’internacional orange ha tingut dues intervencions de moltíssim mèrit, totes dues a xuts perillosíssims i molt col·locats d’Isco Alarcón, en les quals s’hi ha pogut lluir.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa