Món Esport
Les tres claus del Deportivo 2-1 Barça
  • CA

El Barça no s’ha sabut sobreposar a l’èxtasi absolut del dimecres passat i s’ha entrebancat, amb força dolor per la Lliga, en un camp on tenia l’obligació de guanyar. La trompada no ha estat forta -després de l’agafada d’aire-, però sí que pot portar conseqüències si el Reial Madrid venç el Betis i es torna a situar líder de la classificació amb un partit menys que els blaugrana. L’extraordinària remuntada davant el PSG ha acabat emboirant uns jugadors que s’han encallat a Riazor, presos per la passió i el desgast sofert tres dies enrere. El Barça ha caigut perquè ha perdut fluidesa en la creació i perquè ha pecat de tou en les accions a pilota aturada, uns problemes que ja s’havien arrossegat abans del canvi de sistema. Aquestes són, segons El Món, les tres claus del partit.

1. Caiguda a plom des del cel

Al Barça li ha passat factura la remuntada. Encara que Luis Enrique ho negui, el conjunt blaugrana ha sofert la ressaca post-èxtasi que havia de controlar amb seny i molta paciència. De paciència, l’equip n’ha tingut a estones, però la inseguretat a la zona de tres quarts de camp i la impossibilitat de tancar correctament en els contraatacs locals ha fet que el partit del Barça es desdibuixés des de ben començat l’enfrontament. El Deportivo ha aprofitat la manca de concentració a pilota parada i els espais que ha facilitat el conjunt barcelonista en les contres per fer-li molt mal, amb dos gols i un seguit d’ocasions salvades per Ter Stegen que haguessin pogut significar una derrota major.

 

2. El 3-4-3 es dilueix en les contres rivals

El domini aclaparador del Barça a la parcel·la de camp del Deportivo ha fet que pocs futbolistes tanquessin l’equip en les transicions defensives. La funció ofensiva de Sergi Roberto, unit al mig del camp durant bona part del partit i enganxat a la banda en el tram final ha fet inviable que el de Reus actués com a lateral dret en les accions defensives. Únicament quan el Dépor ha decidit construir amb pausa -molt poques vegades-, Roberto ha pogut acompanyar Piqué, Mascherano i Alba per acabar les jugades amb quatre defenses. L’equip local ha llançat molts contraatacs, alguns d’ells molt perillosos, i ha fet intervenir Ter Stegen en una desena d’oportunitats, la majoria d’elles ben resoltes pel porter alemany. Ter Stegen ha tornat a salvar el Barça quan pitjor ho ha passat, tot i que no ha pogut evitar cap dels dos gols, rematats de massa a prop pels jugadors del Dépor.

3. Pressió i reacció

Seguint la línia dels partits davant el Celta de Vigo i el PSG, el Barça ha completat un partit excel·lent en la pressió. Els futbolistes blaugrana han estat molt atents i ben col·locats cada vegada que han perdut la pilota i l’han poguda recuperar amb efectivitat en el terreny de joc del Deportivo. La davantera, incloent Messi, ha mostrat una actitud positiva en defensa i ha aconseguit inquietar la defensa local amb la ràpida recuperació de pilotes en zones perilloses. La mala lectura ha estat, però, la decisió posterior a aquesta recuperació. Massa accelerat i poc precís en la darrera passada, Luis Enrique ha intentat tornar a buscar el control amb l’entrada de Rakitic i Iniesta, però el Barça ja jugava contrarrellotge i no ha aconseguit calmar l’ansietat per fer el gol de l’empat. La intervenció del tècnic ha estat positiva, però els futbolistes no han acabat d’interpretar bé la seva intenció.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa