Món Esport
Les tres claus del Barça 5-0 Celta
  • CA

Magnífic partit del Barça davant el Celta, quatre dies abans del duel davant el PSG a la Champions League. Els d’aquest dissabte al Camp Nou han estat, sens dubte, els millors noranta minuts de l’equip blaugrana en el 2017, després de victòries importants a la Lliga i de classificar-se per a la final de la Copa del Rei. La golejada al Celta deixa unes sensacions immillorables a la plantilla i al seu entorn de cara a creure en la remuntada, tot i que la transcendència d’ambdós partits no admet comparació. La creativitat de l’equip, la intensitat, el plantejament tàctic i la recuperació de Busquets, les claus del Barça-Celta.

1. El Barça torna al 3-4-3

La prova definitiva de cara al PSG. Luis Enrique ha sacsejat tàcticament l’equip des de la patacada a París i el mal partit davant el Leganés i l’ha dotat de noves característiques. En els tres darrers compromisos de Lliga, el tècnic asturià ha saltat a la gespa amb dos esquemes, un per a l’atac i un altre per a les situacions defensives. En acció ofensiva, Luis Enrique busca solucions amb Piqué, Umtiti i Jordi Alba a la defensa, Sergi Roberto fent d’interior dret i Rafinha a l’extrem. En posicionament defensiu, Sergi Roberto recula metres i se situa al lateral dret, en una defensa de quatre. Què aporta això al Barça o què busca el tècnic? En primer lloc, tenir superioritat numèrica al mig del camp, per dominar una zona del terreny de joc essencial; i en segona instància, tenir més profunditat amb l’alliberació de Messi cobrint les bandes amb Rafinha i Neymar.

 

2. Creativitat i velocitat

L’equip blaugrana ha mostrat una cara nova en el partit davant el Celta. Després de força setmanes de retrocés i d’estancament futbolístic i mental, l’equip sembla haver-se alliberat, com el seu entrenador, després de la renúncia del tècnic de renovar el contracte amb el Barça. El 3-4-3 ha revitalitzat el joc i l’equip barcelonista ha estat creatiu, fresc, intens i amb moltes idees, s’ha recolzat en Busquets, Messi i Neymar Jr i ha enderrocat el plantejament tàctic del Celta de Vigo amb una gran actuació. En els gols, amb les millors definicions i assistències del ’10’ i l”11′, confirmen el bon estat físic i mental dels jugadors blaugrana abans del gran repte d’aquest equip, una remuntada gairebé impossible davant el PSG.

3. El millor Sergio Busquets

Tot i que l’home del partit ha estat, sens dubte, Leo Messi, amb dos gols extraordinaris i amb dues assistències exquisides, un fet clau és també la recuperació del millor Busquets. El migcentre s’ha sentit còmode en el plantejament del 3-4-3 -el millor dels tres partits-, amb dos interiors reconeguts com Sergi Roberto i Rakitic, interprentant el futbol on Sergio se sent més identificat, amb una bona participació en la construcció i sense grans curses en atac, ni en defensa. Amb un posicionament perfecte, Sergio Busquets recupera el seu millor rendiment mancant quatre dies per un dels partits més importants de la temporada i, sens dubte, un dels pocs que marcarà la nota final del curs i de l’etapa de Luis Enrique a la banqueta.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa