Món Esport
Les tres claus del Barça 4-1 Espanyol
  • CA
Lionel Messi controla una pilota davant la presència d’Aarón. | EFE

El partit entre el Barça i l’Espanyol serà recordat per l’exhibició realitzada a la segona part per Lionel Messi. No és cap novetat, però sempre és necessari explicar la rutina del futbolista argentí sobre la gespa en partits decisius, com aquest derbi, i encara més si aquesta rutina acaba essent decisiva per l’esdevenir de l’enfrontament. L’actuació de Messi ha estat de les majestuoses, d’aquestes que no s’obliden, però també s’ha convertit en terriblement decisiva en els minuts en la qual s’ha produït. L’Espanyol creixia i el Barça patia per sortir de la pressió perica quan el ’10’ ha decidit acabar amb el patiment i sentenciar el derbi amb dues jugades inoblidables. Per a El Món, aquestes són les tres claus del partit:

1. L’organització defensiva de Quique

El tècnic espanyolista ha impedit que el Barça apliqués una bona velocitat en la circulació de la pilota i ha aconseguit mantenir sota control els moviments dels futbolistes atacants blaugrana. Amb una forta pressió al mig del camp, liderada pels pivots Javi Fuego i Pape Diop, la defensa periquita ha mantingut a ratlla la mobilitat dels interiors barcelonistes i, conseqüentment, ha frenat l’arribada de pilotes en condicions als homes més perillosos del conjunt barceloní. De fet, l’única manera amb la qual el Barça ha aconseguit obrir la defensa blanc-i-blava ha estat en una precisa passada de seixanta metres efectuada per Andrés Iniesta i convertida en golàs per Luis Suárez, que ha signat mig gol amb un control orientat que l’ha deixat tot sol davant Diego López. La impaciència del Barça l’ha fet entrat en aquells moments de precipitació que tan s’han succeït durant aquest primer tram de temporada, amb la recerca de la porteria rival amb pressa excessiva i poca reflexió.

 

2. La pausa d’Iniesta

Des que tornés a la segona part del clàssic davant el Reial Madrid, la figura d’Andrés Iniesta ha aconseguit canviar la cara d’un equip que accelerava els seus atacs inconscientment i perdia circulació de pilota de manera reiterada. El manxec va canviar la cara del partit davant els blancs i va transformar la impaciència de l’equip en pausa en els enfrontaments davant el Borussia Mönchengladbach i l’Osasuna, important per establir una lleu millora en el joc posicional del conjunt de Luis Enrique Martínez. Aquest diumenge, davant l’Espanyol, el Barça no ha realitzat un gran partit, sobretot en el moviment de la pilota. S’ha precipitat i no ha sabut esquinçar la teranyina defensiva perica fins que Iniesta ha aparegut per servir el gol en safata a Suárez. Quan la pilota li ha arribat al manxec, el Barça s’ha calmat i ha tingut paciència, una necessitat que s’ha fet pal·lesa en els primers minuts de la segona part, on l’Espanyol ha tornat a empetitir els blaugrana.

3. Messi

“Era un partit normal fins que Messi ha alterat el nostre ordre defensiu”. Així ha resumit Quique Sánchez Flores el derbi d’aquest diumenge al Camp Nou. Certament, el tècnic blanc-i-blau s’ha acostat molt al què realment ha succeït a l’estadi blaugrana. El seu equip s’ha mostrat ben posicionat, amb les idees molt clares, creient en el plantejament de l’entrenador, amb sortides ràpides a la contra i volent tancar el Barça amb una teranyina al mig del camp. Però quan els blaugrana menys es trobaven, qual més els costava trobar espais, ha aparegut la figura de Lionel Messi per revolucionar-ho tot i tancar el partit. Dues jugades inversemblants, marxant de tots els futbolistes que li han sortit al pas, han acabat al fons de la xarxa després que Luis Suárez i Jordi Alba les hagin aprofitat per sentenciar el derbi i ensorrar les esperances de l’Espanyol. “És l’únic jugador del món que, si volgués, podria marcar hattricks en cada partit. Quan ell vol, atura el temps”, ha repetit Sánchez Flores. L’actuació de l’argentí passarà a la història del Barça i del futbol, tot i no haver anotat ni dos, ni tres gols espectaculars, ni d’haver fet aixecar l’estadi amb una jugada memorable que hagi acabat amb gol del ’10’. Però les dues jugades que han precedit els gols dels seus companys no les oblidaran mai els aficionats presents a les graderies del Camp Nou. 



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa