Món Esport
Les tres claus del Barça 4-0 Deportivo
  • CA

Passejant-se sense oposició. Així ha estat el Barça durant els noranta minuts d’aquest vespre al Camp Nou. Mancant-li encara brillantor i fluidesa en atac, els blaugrana s’han aprofitat d’una organització defensiva desastrosa del Deportivo de la Corunya per golejar-lo, en un partit que hagués pogut acabar amb una tova escandalosa si els tres pals que no han acabat a peus de Paulinho, el gol de rabona que l’àrbitre Mateu Lahoz no ha concedit a Luis Suárez i el penal que li ha aturat Rubén a Messi haguessin finalitzat al fons de la xarxa. El Barça ha dominat i ha trepitjat un Depor que té una feinada de por si pretén evitar el descens a la Segona Divisió. Aquestes han estat, segons El Món, les tres claus del partit:

1. L’oportunisme de Paulinho

El migcampista brasiler té poques virtuts que coincideixin amb les característiques que defineixen un futbolista amb ADN Barça. Però el jugador fitxat aquest estiu procedent de Guangzhou Evergrande xinès s’està convertint en un dels grans golejadors del conjunt de Valverde. De fet, Paulinho se situa en tercera posició a la llista de golejadors de l’equip amb 6 gols, només per darrere dels ja habituals Lionel Messi i Luis Suárez, amb 14 i 9 gols respectivament. La seva espectacular arribada a l’àrea i el seu oportunisme, sempre situat al lloc exacte per aprofitar el moviment de la pilota, serveixen al Barça per disposar d’un aspecte diferencial que pocs clubs de la Lliga tenen: el migcampista golejador. Aquest vespre, dues ocasions, dos rebots procedents del pal, dos gols. Efectivitat absoluta.

 

2. L’aportació en atac de Sergi Roberto

Nélson Semedo i Sergi Roberto es reparteixen els minuts al lateral dret del Barça. Descartat Aleix Vidal per a la banda dreta defensiva, el portuguès i el de Reus disposen de qualitats oposades i clarament diferenciades. Mentre Semedo posseeix un bon ordre defensiu, Roberto compta amb una intel·ligència en atac molt necessària per a l’equip. Les seves aportacions ofensives, com l’arribada i assistència de gol a Luis Suárez aquest vespre davant el Deportivo, formen part del ventall de recursos d’un futbolista que fa créixer l’equip, tal i com contribueix Jordi Alba a la banda oposada.

3. La fantàstica recuperació d’Iniesta

Sense Sergio Busquets, a la banqueta per evitar ensurts amb les targetes i el partit del proper dissabte al Bernabéu, Andrés Iniesta i Lionel Messi han estat els homes encarregats de crear futbol al mig del camp del Barça. La figura essencial del migcentre de Badia l’ha ocupada Rakitic, evidentment sense la mateixa repercussió en la fase de construcció, però el canvi de posició d’Iniesta, de l’interior esquerra a l’interior dret, l’ha apropat a Messi i, en conseqüència, ha facilitat la circulació de la pilota. Amb la lesió d’Alcàcer i la nova redistribució de posicions situant Aleix Vidal a l’extrem dret i desplaçant Messi més al centre, Iniesta ha tornat a la seva zona habitual per tornar a tenir l’argentí a prop. El manxec, després de quinze dies fora per una lesió muscular, ha mostrat un nivell altíssim durant els 55 minuts que ha disputat i ha demostrat estar en plenes condicions per ser titular al Bernabéu.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa