Món Esport
Les tres claus del Barça 2-0 Màlaga
  • CA

El partit del Barça no ha estat dels millors de la temporada. Ni de bon tros. No ha estat un bon partit del conjunt d’Ernesto Valverde, però la victòria el permet seguir liderant la Primera Divisió sense patir i pensar, ja, en el compromís del proper dimarts a Múrcia, en l’anada dels setzens de final de la Copa del Rei. Amb un ritme més aviat calmat i sense una alta velocitat de pilota, els blaugrana han dominat el partit d’inici a final i, tot i no generar una gran quantitat d’ocasions de gol, ha mantingut en alerta un Màlaga que ha tingut dificultats per abandonar el seu propi terreny de joc. Aquestes són, segons El Món, les tres claus del partit:

1. L’atracció de rivals de Messi

Lionel Messi té un munt de virtuts. Probablement, és el jugador amb més qualitats del món. Però aquest dissabte, una d’elles ha facilitat la victòria del Barça davant un Màlaga que no ha sabut com aturar-lo. Tot i no haver aconseguit el premi del gol, Messi ha tingut una gran actuació a nivell individual i ha destacat en un aspecte concret: l’arrossegament de rivals. Els rivals temen l’argentí i, en conseqüència, proven de frenar-lo, cada un d’ells, a la seva manera. Si davant el Girona fou Pablo Maffeo qui li va efectuar un marcatge a l’home, perseguint-lo per tot el camp, el Màlaga ha decidit acumular futbolistes al seu voltant per evitar que se sentís còmode. Però ha estat tot el contrari. Messi ha sumat rivals prop seu i, mantenint la pilota en possessió, ha fet que els seus companys gaudissin de llibertat per rebre l’esfèrica. Una de les claus, convertida en el gol d’Iniesta.

 

2. La connexió dels capitans

El segon gol del partit ha definit a la perfecció l’entesa entre Andrés Iniesta i Lionel Messi. Amb l’argentí arrossegant rivals, esperant a que el manxec arribés a la zona de perill i amb el primer capità llegint extraordinàriament el moviment del ’10’, el Barça ha sentenciat el partit amb una acció fantàstica dels dos futbolistes en actiu amb més minuts acumulats amb la samarreta del Barça. Durant tot el partit, tot i jugar a mig gas, Iniesta i Messi han ajudat a mantenir llargues possessions i a adormir un enfrontament marcat per la tensió exterior i les reivindicacions polítiques.

3. Paulinho per resoldre

Encara que no ha acabat anotant, l’entrada de Paulinho Bezerra ha permès el Barça sentir-se més ferm en atac. Valverde ha tornat a situar Rakitic en la posició de pivot per deixar el brasiler lliure en la zona de tres quarts de camp, destinat a fer mal en les transicions i a l’esquena de la defensa rival, aprofitant els espais deixats per un equip desfet i obert per tal de buscar el gol que els ajudés a reduir distàncies. Paulinho s’ha trobat amb Messi i ha creat perill entrant des de la segona línia (ha tingut dues ocasions clares), deixant -de nou- mostres de les seves virtuts amb camp per recórrer.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa