Món Esport
Les tres claus del Barça 1-1 Atlètic de Madrid
  • CA

El Barça ha fet un dels pitjors partits de la temporada i s’ha classificat per a la final de la Copa del Rei. Sembla contradictori, però la realitat és que l’equip blaugrana ha ofert una de les pitjors versions del curs i ha acabat eliminant un dels conjunts més competitius del futbol estatal gràcies al resultat de l’anada i a les actuacions individuals. Cillessen, Piqué, Umtiti, Messi i Suárez, aquests darrers dos en una acció que ha posat l’eliminatòria de cara per als blaugrana, han evitat que l’Atlètic de Madrid esfondrés el Camp Nou distingint-se de la resta dels seus companys i oferint una bona versió, sobretot defensiva. Tot i la classificació, el joc dels barcelonistes preocupa. L’actuació de Cillessen, la manca de control i la diferència marcada per Messi i Suárez són, per a El Món, les tres claus del partit.

1. El desgavell amb la pilota

El Barça té un greu problema de descontrol i de manca de precisió. A l’equip blaugrana li costa mantenir la possessió de la pilota i trenar més de cinc passades consecutives sense acabar perdent l’esfèrica, fins i tot disposant de futbolistes amb talent i bon tacte com André Gomes o Denis Suárez, titulars aquest dimarts. Tot i la suplència de Busquets i Iniesta, Luis Enrique ha volgut situar en la fase de construcció a homes amb més capacitat de creació que virtuts en la parcel·la defensiva, unes facultats que ni Gomes, ni Denis han acabat de demostrar en un dels partits amb més pèrdues de pilota que se li recorden al Barça, sobretot a la primera part, on cap dels dos s’ha ofert per ajudar la defensa en la creació. El problema de l’equip barcelonista és una evidència. I ben real. La pilota ja no circula ni amb la mateixa precisió, ni amb la mateixa velocitat, ni amb el mateix sentit comú. Luis Enrique deia després del partit que no s’havien de valorar un parell d’arbres, sinó fixar-se en tot el bosc. Aquest bosc, però, està ple de males herbes.

 

2. L’actuació de Cillessen

Dissabte passat vam destacar el gran partit realitzat per Ter Stegen a la Lliga. L’alemany va salvar el Barça en els primers minuts, sobretot quan l’Athletic Club va pressionar més l’equip blaugrana i els catalans encara no havien inaugurat el marcador. També vam comentar l’anormalitat que els culers concedissin tantes opcions de gol al rival, acostumats a dominar la pilota i a defensar-se a través de la circulació. Aquest dimarts, el porter blaugrana ha tornat a ser protagonista positiu. El Barça ha superat l’eliminatòria, en part, gràcies a les seves brillants intervencions, tant al Calderón, com al Camp Nou, on l’holandès ha sabut fer-se gran i evitar que l’Atlètic de Madrid donés un cop dur a l’esquena dels jugadors locals. Cillessen ha aturat arribades perilloses i ha demostrat els motius del seu fitxatge, després de la seva discutida incorporació aquest passat estiu.

3. La diferència de Messi i Suárez

Tot i el mal partit general de l’equip, els dos futbolistes més desequilibrants del Barça han tornat a vestir-se amb l’uniforme especial de les grans ocasions per decidir una eliminatòria que s’havia posat peluda amb el domini visitant i les oportuntitats de gol generades per l’equip de Simeone. Una excepcional jugada de Messi empesa per Suárez ha tranquil·litzat un Barça terriblement inferior a l’Atlètic de Madrid i ha tornat a guardar a la maleta de les incomoditats les monedes que rodaven sobre la gespa esperant a caure d’una cara o d’una altra. Jugar a la ruleta russa no és una virtut per al Barça -mai ho ha estat-, però si a l’equip hi tens jugadors com Messi i Suárez, la gran majoria de vegades que hi participaràs hi sortiràs guanyant. Sense fer una gran representació general, l’argentí i l’uruguaià han protagonitzat l’escena més aplaudida d’una obra que ha acabat amb final feliç.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa