Món Esport
Les tres claus del Barça 0-0 Màlaga
  • CA
Neymar Jr intenta marxar de dos defensors del Màlaga. | EFE

El Barça s’ha tornat a deixar punts al Camp Nou. Aquesta vegada, davant el Màlaga i sense els futbolistes més creatius del conjunt blaugrana. Amb Iniesta encara lesionat i amb Messi indisposat en el darrer moment, l’equip de Luis Enrique no ha sabut obrir forat en la defensa dels visitants i s’ha anat espessint a mesura que els minuts corrien i el final del partit s’apropava. Els noranta minuts de Paco Alcácer, avui titular per la sanció de Luis Suárez, han estat decebedors, fins al punt de generar dubtes al voltant de la seva figura i del seu fitxatge. Qui tampoc ha estat encertat ha estat Neymar Jr, que no ha aparegut com l’home més desequilibrant damunt del terreny de joc, tot i tenir-ne les condicions per a ser-ho i per haver creat més perill a l’àrea del Màlaga. Segons El Món, aquestes són les tres claus del partit:

1. Manca de creativitat

El Barça, sense Messi, Iniesta i Suárez és un altre equip. Evidentment, qualsevol conjunt que tingui la baixa de tres peces clau ho nota i se’n ressent considerablement. Però el Barça té tota una llista de jugadors internacionals que li ha de permetre guanyar rivals com l’Alabès o el Màlaga sense problemes, almenys sense els inconvenients que té l’equip, sobretot al Camp Nou. Denis Suárez, Rafinha, Arda Turan i Neymar tenen talent, però l’actuació d’aquest dissabte els ha deixat a tots quatre -i a la resta- en una molt mala posició en l’opinió pública. El joc de l’equip ha estat lent, espès, sense idees, sense creativitat i amb molt poca participació decisiva dels migcampistes. El posicionament dels jugadors ha estat estàtic i únicament les penetracions de Sergi Roberto a la primera part han desequilibrat i desdibuixat la defensa d’un Màlaga ben situat sobre el terreny de joc. Sense Messi, el Barça s’ha estancat. No s’ha trobat a gust a la gespa i se l’ha notat encotillat en zones on la creació ha d’imposar-se a la tàctica quan el rival no es desfà.

 

2. Paco Alcácer i la interpretació del joc

Luis Enrique s’ha mostrat satisfet amb l’actuació del davanter de Torrent: “Alcácer ha estat al nivell de tot l’equip, un notable alt. No li demanem coses impossibles, estic encantat amb ell.” Tot i les bones paraules del seu entrenador, el partit de Paco Alcácer ha estat decebedor i lluny de la funció per la qual el Barça el va fitxar. No ha interpretat correctament el joc del seu equip, ha estat desencertat en les ocasions de les quals ha disposat i s’ha anat desconnectant progressivament del partit fins a desaparèixer. La seva manca d’entesa amb Neymar i amb els migcampistes s’ha evidenciat, encara més, en un matx en el qual se l’ha observat amb lupa per la baixa de Suárez i per l’oportunitat que significaven els noranta minuts davant el Màlaga. Mancat de confiança, ha decidit no participar ni en els moments on l’equip necessitava un davanter pur per rematar les darreres opcions i guanyar tres punts molt importants. Piqué ha generat més que Alcácer en el global dels noranta minuts.

3. Piqué, més líder que Neymar

Tornava d’una lesió important, però no se li ha notat gens. Gerard Piqué és com el bon vi: millora a mesura que passen els anys. El central barceloní ha tornat a ser el líder que necessita l’equip en moments durs, difícils i carregats d’èpica. Imponent a l’àrea pròpia, ben col·locat, atent al tall i corregint les errades de Mascherano i Sergi Roberto, Piqué ha estat a un nivell sobrenatural, i això que duia un mes exacte sense trepitjar la gespa del Camp Nou. El català no es vestia de curt des que es va retirar el 19 d’octubre en partit de Lliga de Campions, davant el Manchester City, tot i semblar que no ho feia des del dissabte passat. La seva presència a l’àrea rival ha incomodat el Màlaga, que en els darrers minuts s’ha encomanat a un Kameni decisiu i, fins i tot, ha fet un gol que hagués hagut de pujar al marcador. El partit de Piqué dista, però, del realitzat per Neymar Jr. Sense Messi, Suárez i Iniesta, el brasiler s’havia de penjar l’equip a l’esquena i estirar del carro amb la seva qualitat i desequilibri, unes característiques que no han aparegut en els darrers metres de camp, on s’ha estavellat una i altra vegada amb els seus marcadors i on no ha aconseguit xutar amb perill fins el minut 96, quan Kameni li ha tret el gol en una rematada de cap. Més enllà de les ocasions, Neymar Jr no ha generat la sensació de lideratge ofensiu en cap moment del duel, una imatge que ja es va produir davant l’Alabès i que s’ha d’anar esvaïnt amb el pas dels anys si el club pretén que el brasiler agafi el relleu de Messi.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa