Món Esport
Les tres claus del Barça 0-0 Juventus
  • CA

El Barça no ha pogut completar la segona remuntada històrica de la temporada i ha quedat fora de la Lliga de Campions de manera merescuda. El resultat de l’anada a Torí ha marcat totalment un partit de tornada dominat pel Barça, però en tot moment controlat per una Juventus que ha sabut aturar els atacs majoritàriament precipitats dels blaugrana i que ha posat, fins i tot, en força perill la porteria de Ter Stegen. En 180 minuts, el Barça no ha batut Gianluigi Buffon i la Juve seguirà essent l’equip més sòlid i menys golejat del torneig, amb només dos gols rebuts en deu partits. Aquestes són, segons El Món, les tres claus del partit:

1. Plantejament majestuós de la Juventus

En dues entrevistes realitzades hores abans d’aquest partit de tornada, Lilian Thuram i Mauro Camoranesi, exjugadors de la Juventus, han explicat a aquest diari les diferències entre el PSG i la Juventus. La més important, en plantejament general de les eliminatòries i una solidesa del bloc que la fan un equip molt consolidat i extraordinàriament difícil de trobar-li espais. El resultat de l’anada no ha marcat l’esquema de la tornada, amb un conjunt situat en 4-4-2 en defensa, creant un embut davant l’àrea pròpia -idèntic a l’anada-, però sí ha estat clau per les intencions ofensives de l’equip italià. La Juventus no ha volgut la pilota, l’ha regalada al Barça, i ha aprofitat la poca cobertura dels blaugrana per crear-li perill a la contra. La Juve ha tingut l’equip barcelonista, en tot moment, on havia planejat. Un partit de campió.

 

2. Possessió però precipitació

El Barça ha dominat la pilota, però no a la Juventus. Els de Luis Enrique han tingut tota la intenció de forçar la defensa visitant des del primer minut, amb atacs ràpids i una motivació altíssima, però la sobreexcitació li ha jugat una mala passada. La precipitació en les zones més ofensives, després de tocar i tocar per obrir espais, ha fet que les jugades d’atac acabessin a trompicons i sense clarividència. El Barça s’ha ennuvolat en la zona de tres quarts i no ha sabut obrir l’embut italià amb qualitat, intel·ligència i creativitat, tret d’un parell de passades de Messi a la primera part, acabant esgotat d’enviar pilotes sense massa sentit a l’àrea de Buffon. L’acumulació d’homes a la zona de càstig -amb Piqué, Suárez i Alcácer- no ha ajudat a perforar la porteria juventina, més aviat el contrari, ha fet perdre homes a la construcció i no ha significat cap perill per als d’Allegri.

3. Manca de gol

Els blaugrana han fet tres gols en els últims quatre partits. De fet, tots tres gols els va acumular només durant el partit del dissabte passat davant la Reial Societat, deixant el comptador de gols a favor en tres dels darrers quatre enfrontaments: Màlaga, Juventus a Torí i Juventus al Camp Nou. El Barça ha patit una aturada en la fase ofensiva que l’ha impedit, sobretot en l’eliminatòria de Champions League, tenir efectivitat davant la porteria rival. El conjunt de Luis Enrique ha generat fins a 35 ocasions i no ha fet cap gol, una barbaritat en comparació a l’efectivitat de les altres temporades amb l’asturià a la banqueta i, fins i tot, en l’inici d’aquest curs. A més, d’aquestes 35 rematades, només cinc han anat a porteria. I quatre d’elles van ser a Torí. Quan Messi, Suárez i Neymar Jr no estan encertats de cara al gol, l’equip actual del Barça perd tota la seva força. Les altres zones generen poc joc.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa