Món Esport
Les tres claus de l’Espanyol 0-3 Barça
  • CA

El Barça ha golejat l’Espanyol en un derbi molt més igualat del què reflecteix el marcador final. L’equip perico s’ha mostrat molt ordenat sobre el terreny de joc, sobretot durant la primera part i abans del greu error de Jurado en la passada -que ha significat el gol de Suárez- i ha mantingut el Barça controlat lluny de la seva àrea. Els blaugrana, avui de púrpura, s’han endut tres punts importants per seguir pressionant el Reial Madrid en la lluita per la Lliga amb una exhibició final de Messi, que ha acabat d’esquinçar un equip fos. Aquestes són, segons El Món, les tres claus del partit:

1. Un Espanyol ordenat, un Barça estancat

L’Espanyol ha mantingut un ordre defensiu sòlid que ha obligat el Barça a tenir llargues possessions estèrils, sobretot durant la primera part. El tancament de línies i el posicionament dels deu futbolistes de camp ha impedit que el Barça se sentís còmode, fins i tot tenint la pilota sota el seu control. La defensa perica s’ha mostrat consistent i ha buscat sorprendre el conjunt blaugrana amb sortides ràpides a la contra, encara que no ha disposat de cap ocasió clara de gol tret de l’obtinguda per José Manuel Jurado en el primer minut de partit. El Barça ha provat de penetrar a l’àrea local a través de passades filtrades per Messi i Neymar Jr, però l’ordre de l’Espanyol l’ha impedit crear perill sobre la porteria de Diego López. Això, fins la passada crítica de Jurado.

 

2. L’error de Jurado ho trenca tot

La segona part no ha tingut el mateix color que la primera pel greu error comès per Jurado. El migcampista perico, que ja havia desaprofitat una claríssima ocasió per avançar els blanc-i-blaus en el primer minut de partit, ha regalat una assistència involuntària a Luis Suárez que ha servit perquè l’uruguaià obrís el marcador. L’andalús ha realitzat una passada enrere amb certa fredor, una frivolitat amb l’exterior del peu que ha destruït tot el plantejament de Quique Sánchez Flores. Amb l’Espanyol obligat a destensar-se i a buscar un futbol més ofensiu per empatar, els locals han obert línies i han facilitat les transicions del Barça, que ha aprofitat la destrempada general per sentenciar el partit amb el segon, obra de Rakitic. El tercer, també de Suárez després d’un nou error, aquest cop d’Aarón, ha acabat essent una anècdota.

3. Rendiment decreixent d’André Gomes

André Gomes ha saltat a la gespa de l’RCDE Stadium amb la ment fresca. El portuguès ha recolzat Sergio Busquets en la sortida i s’ha associat amb els companys de l’atac -Messi i Neymar Jr- amb intel·ligència i precisió. S’ha mogut bé entre línies, ha protegit la pilota amb el cos i ha estat concentrat a nivell defensiu. André Gomes ha semblat fer un pas endavant, després dels dos gols davant l’Osasuna, en un partit on la baixa d’Iniesta s’intuïa fonamental. Però amb el pas dels minuts, Gomes s’ha anat apagant. Ha errat en un parell de passades, s’ha contagiat d’un cert desordre i ha anat perdent confiança. La segona part, amb el partit més obert, l’ha acabat condemnant a la substitució. Tot i això, el portuguès ha mostrat senyals de millora.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa