Les segones parts no sempre són bones

Segons diferents rumors, Alves i Neymar podrien afegir-se a la llista de jugadors que han viscut una segona etapa al Camp Nou

A vegades el futbol és com anar a veure una bona pel·lícula al cine. Portes mesos esperant-la, hi vas, t’apassiona, gaudeixes cada segon d’ella i surts amb una sensació de plenitud. Ha complert totes les teves expectatives. Però després, el director decideix apostar per una segona part per aprofitar l’èxit que ha tingut la primera. Una estratègia complexa i arriscada: és molt difícil que tingui el mateix impacte, i generalment, les segones parts no sempre són bones. En el cas del Barça, podria passar el mateix amb el cas de Neymar i Dani Alves.

En els últims dies han aparegut de forma incessant diferents rumors que situen Neymar de nou al Barça. A més, Dani Alves ha decidit no renovar el seu contracte amb el PSG i s’ha ofert a l’equip blaugrana segons ha informat RAC1. Dos jugadors que van viure una fructífera i victoriosa etapa al club culer, però van decidir continuar la seva carrera professional lluny del Camp Nou. Neymar, perquè volia un projecte esportiu que girés al seu voltant i no volia estar sempre a l’ombra de Messi; i Alves perquè va tenir diferències importants amb la directiva, sobretot a nivell econòmic, i va decidir no renovar. Ara, ambdós jugadors han descobert que la vida lluny de Barcelona no és fàcil, i volen tornar a casa.

Sort dispar dels jugadors que han tornat a vestir l’elàstica blaugrana

No seria el primer cas d’un jugador que ha viscut una segona etapa al Barça. La gran majoria han estat jugadors criats futbolísticament a la Masia que han acabat de despuntar fora, i el club culer ha tornat a apostar per ells. Això sí, amb una sort dispar. Casos com Iván de la Peña, que va marxar cedit a la Lazio i l’Olympique de Marsella; Luis Garcia, que va jugar a diferents equips espanyols, o Aleix Vidal, que va despuntar al Sevilla, no van complir les expectatives quan van tornar a l’equip català. En canvi, jugadors com en el seu moment Cesc Fàbregas, Gerard Piqué, Jordi Alba s’han convertit en peces essencials i jugadors destacats de la història del club blaugrana.

Així, si finalment els rumors es confirmen i Neymar i/o Alves arriben al Camp Nou, s’haurà de veure i analitzar si trenquen amb el tòpic i ofereixen un rendiment igual o superior a la seva primera etapa al club o si, d’altra banda, tornen a confirmar que les segones parts, en general, mai acaben de ser tan bones com les primeres.

Més informació

Nou comentari