Món Esport
Les matemàtiques acosten el Barça a Londres per als vuitens de final
  • CA

El Barça ja pot anar preparant les maletes per marxar en direcció Londres el proper mes de febrer. Encara no és una realitat, però la probabilitat que el conjunt blaugrana s’enfronti al Chelsea en els vuitens de final de la Lliga de Campions és molt alta. L’estadística no enganya. La taula dissenyada i publicada per Alexis Martín-Tamayo, periodista d’Onda Cero, demostra que les matemàtiques apropen clarament els dos equips per al sorteig del proper dilluns. Al Barça li poden tocar fins a cinc rivals, Bayern de Munic, Shakhtar Donetsk, Porto, Basilea i Chelsea, però amb aquest darrer els blaugrana acumulen un 43,7% de probabilitats de quedar emparellats, una xifra molt més elevada que amb la resta de contrincants.

Per què succeeix això? Simple. El Chelsea només pot enfrontar-se a tres equips, el Barça, el Besiktas i el PSG de Neymar Jr, mentre que la resta de primers classificats de la fase de grups queden descartats per formar part de la mateixa federació de futbol. El Chelsea no es pot enfrontar a cap equip anglès i, per tant, el Manchester City, el Manchester United, el Tottenham Hotspur i el Liverpool no en poden ser rivals. Tampoc ho pot ser la Roma, amb qui ja s’ha enfrontat en la fase de grups. Per tant, al Chelsea només li queden tres opcions.

 

Podria semblar que, amb les tres opcions i un sorteig pur, el Chelsea hauria de tenir un 33,3% de probabilitats de creuar-se amb el Barça, el Besiktas o el PSG, però les possibilitats dels seus possibles rivals modifiquen aquest percentatge. El Barça és l’únic primer de grup que no es pot enfrontar amb tres segons classificats: ni el Sevilla, ni el Reial Madrid (per formar part de la seva federació), ni la Juventus, segona dins la mateixa lligueta que els barcelonistes. El Besiktas i el PSG, en canvi, només descarten un equip, el del seu grup i, per tant, es poden emparellar amb qualsevol dels altres set segons classificats.

Aquestes combinacions fan créixer la probabilitat que el Chelsea d’Antonio Conte rebi la visita del Barça en l’anada dels vuitens de final de la Lliga de Campions. Ara bé, si la bola del club londinenc apareix la primera en el sorteig del proper dilluns, els blues sí que tindran les mateixes opcions d’enfrontar-se als blaugrana, al Besiktas o al PSG. Tot dependrà de l’evolució de l’acte i de l’ordre aleatori de l’extracció de boles. Una loteria que, a mesura que passin els minuts, s’anirà convertint en un simple quadre estadístic.

 

Probabilitats del sorteig de la Champions.
Probabilitats del sorteig de la Champions. | @2010MisterChip

 



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa