Món Esport
Les dades no enganyen: Dembélé millora el rendiment ofensiu del Barça
  • CA
Dembélé celebra el seu gol al Wanda Metropolitano.
Dembélé celebra el seu gol al Wanda Metropolitano. | EFE

No hi ha res millor que unes estadístiques per refredar l’escalfat debat sobre el rendiment d’Ousmane Dembélé al Barça. El francès ha estat força criticat durant la darrera aturada de seleccions i es va intentar fer perdonar amb una diana al Wanda Metropolitano que va permetre als d’Ernesto Valverde salvar un punt en l’últim minut.

 

La realitat, però, és que aquest no és el primer gol important de Dembélé aquesta temporada. Sense la seva eficàcia golejadora (ha vist porteria en set ocasions entre totes les competicions), el conjunt blaugrana no hauria guanyat ni la Supercopa d’Espanya contra el Sevilla i hauria deixat de sumar set dels 25 punts que ara mateix el col·loquen com al segon classificat de la Lliga Santander. Contra el Sevilla, el Valladolid, la Reial Societat, el Rayo Vallecano i l’Atlètic de Madrid, les dianes del francès han estat determinants.

 

L’extrem ha jugat el 54,5% dels minuts de la temporada, ja ha marcat tres gols més que en tota la temporada passada i ha millorat la seva mitjana golejadora, tot i que aquesta (una diana cada 140 minuts) és força millorable. A més, Fútbol Avanzado, empresa especialitzada en l’àmbit estadístic del futbol, ha analitzat el rendiment ofensiu del Barça amb i sense Dembélé. Els resultats del seu estudi no deixen indiferent ningú.

 

ACCIÓ*AMB DEMBÉLÉSENSE DEMBÉLÉ
Xuts1813,1
Xuts a porteria8,25,2
Gols marcats32,1
Passades a l’àrea rival36,832,2

*Dades per 90 minuts

 

Les dades, però, sempre mereixen contextualització; i si bé és cert que Dembélé ha estat transcendent aquest inici de temporada en l’àmbit numèric, no ho és menys que encara ha de millorar algunes qüestions tàctiques i d’actitud. És jove, té potencial i, el que és més important, l’entorn del Barça ha passat de fer declaracions destructives a fer-ne de constructives. La confiança en ell i la seva resposta farà que les estadístiques es tradueixin en bones sensacions.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa