Món Esport
Les campanades de 2016 (11): Katie Ledecky
  • CA
Katie Ledecky dins la piscina de Rio | EFE

 

Veure nedar a Katie Ledecky és com gaudir del futur en directe. Res del que fa l’americana dins l’aigua és normal, tot i la seva senzillesa quan toca de peus a terra. És la viva imatge d’una generació d’esportistes que marcarà una època.

 

 

 Va aconseguir la seva primera medalla olímpica a Londres, amb només 15 anys. Als 19 ja és una de les millors nedadores de la història. A Rio va fer quatre ors i una plata. Als 800 metres de Rio va treure més de 12 segons a la segona classificada. Va tocar la paret, es va girar i va ser espectadora de la lluita per la plata i pel bronze.

 

És la nèmesi de Katinka Hoszzu, les dues joves cridades a ser les reines de l’aigua. Al 2017, Ledecky intentarà amenaçar el regnat de Hoszzu al seu país, Hongria, on es celebren els mundials de natació d’enguany. La dama de ferro va preparar-se a Rio per guanyar el que no havia aconseguit a Londres ni a Pequín. Es va penjar tres medalles d’or i va fer un rècord olímpic (2:06.58). 

Katinka s’apaga i Ledecky s’encén. L’americana no té límits ni barreres. Ningú sap on és el sostre de la nedadora yankee, més enllà de l’impossible. 



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa