Món Esport
Lenglet: “No em toca decidir a mi si cal fitxar algun central”
  • CA

Clément Lenglet, l’únic central amb fitxa del primer equip que està en condicions de jugar, ha estat el futbolista del Barça encarregat d’atendre els mitjans en la prèvia del partit contra el Dinamo de Kíev. El francès s’ha mostrat convençut de liderar l’eix de la defensa i ha deixat molt clar, davant la malaurada lesió de Piqué, que “no em toca decidir a mi si cal fitxar algun central”.

“La baixa de Piqué és molt important, ens afecta molt no comptar amb un futbolista que fa molts anys que juga aquí. L’entrenador és qui tria les alineacions, jo em sento disponible i preparat per ajudar tant com pugui l’equip. Ja fa més de dos anys que vaig arribar i estic més familiaritzat amb el funcionament del club”, ha valorat.

A més, l’exjugador del Sevilla també ha dimensionat els problemes defensius de l’equip – “No crec que sigui un problema de sistema: al principi de temporada vam tenir la sensació de solidesa”– i ha opinat que, segons el seu parer, el Barça encara té opcions a guanyar la Lliga. “Queden molts punts en joc. Ha estat un inici difícil amb mals resultats, però encara queda molt. Si abaixem els braços ara, no respectarem els nostres aficionats. Hem d’intentar capgirar aquesta situació. Hem d’esforçar-nos per millorar”, ha finalitzat.

Les declaracions de Lenglet prèvies al Dinamo de Kíev-Barça

Un partit important de cara al futur: “Demà tenim un partit important per classificar-nos per als vuitens. Venim d’una derrota i, si ens classifiquem, l’entrenador tindrà l’oportunitat de fer rotacions en les dues darreres jornades de la fase de grups”

Cal fitxar?: “La lesió de Piqué va ser mala sort. Estarà força temps de baixa, però no em toca decidir a mi si cal fitxar algun central o no”.

Gestionar els moments importants dels partits: “Ens falta ser més agressius i gestionar millor els moments del partit. L’altre dia, al Wanda Metropolitano, vam encaixar una diana quan quedava molt poc per al descans. Hem de millorar en aquestes qüestions. És feina de tot l’equip, de la mateixa forma que ofensivament la responsabilitat no és només dels davanters”.

Fragilitat defensiva: “No crec que sigui un problema de sistema: al principi de temporada vam tenir la sensació de solidesa. Després hem comès errors en zones molt complicades. Hem de treballar en la sortida de pilota des del darrere, ja que això és molt important per guanyar”.

De Jong a l’eix de la defensa: “Depèn dels entrenaments i dels centrals amb què disposem. Pot ser que en Frenkie jugui de central per ajudar l’equip, però no és la seva posició. Quan tothom està disponible, De Jong s’entrena com a migcampista. Té molta qualitat i un molt bon físic i està disposat a cobrir qualsevol necessitat. Quan el tinc al costat, no sento una sensació dolenta”.

No cal córrer molt, cal córrer bé: “Hi ha hagut partits en què hem corregut molt i hem estat intensos. Tenim molt la pilota i de vegades no correm tant com el rival, però és quelcom que treballem diàriament per ser més forts en aquest aspecte”.

Assumeix el lideratge de la defensa: “La baixa de Piqué és molt important, ens afecta molt no comptar amb un futbolista que fa molts anys que juga aquí. L’entrenador és qui tria les alineacions, jo em sento disponible i preparat per ajudar tant com pugui l’equip. Ja fa més de dos anys que vaig arribar i estic més familiaritzat amb el funcionament del club”.

No tira la tovallola a la Lliga: “Sí, la Lliga es pot guanyar. Queden molts punts en joc. Ha estat un inici difícil amb mals resultats, però encara queda molt. Si abaixem els braços ara, no respectarem els nostres aficionats. Hem d’intentar capgirar aquesta situació. Hem d’esforçar-nos per millorar”.

Jugar de central dret: “No és la meva posició i és una mica diferent en la sortida de pilota, però si ho he de fer, hi posaré totes les ganes del món. Tinc experiència al Barça i sé com he de fer les coses per rendir al màxim”.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa